Ճակնդեղով թարմ աղցան. Այս համեղությունը կարող եք անվերջ վայելել
Ճակնդեղով այս աղցանը մատուցվում էր արքայական ազնվականությանը դեռ 18-րդ դարում: Եվ սա պարզապես գեղեցիկ խոսքեր չեն: Հին խոհարարական գիրքը, որից վերցված է բաղադրատոմսը, նույնիսկ պատմում է, թե ինչպես էր ընդունված մատուցել այս աղցանը, ինչ ամանների մեջ և այլն:
Բայց մենք ձեզ կներկայացնենք բնօրինակ բաղադրատոմսը, և ամենազարմանալին այն է, որ յուրաքանչյուր մարդ այսօր կարող է իրեն թույլ տալ նման աղցան: Իսկ դրա օգուտների մասին չարժե խոսել, քանի որ թագավորները պատահական ոչինչ չէին ուտի 🙂 Սա իրոք անչափ համեղ է, փորձեք:
Содержание
Ճակնդեղով թարմ աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ճակնդեղ 1 կգ
- սոխ 2 հատ
- ընկույզ 200 գր
- սալորաչիր 300 գր
- արևածաղկի ձեթ 100 մլ
- աղացած համեմի սերմ 1 ճաշի գդալ
- մեղր 1,5-2 ճաշի գդալ
Ճակնդեղով թարմ աղցան. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Ճակնդեղի վրա լցնել եռացող ջուր, եփել մինչև պատրաստ լինի՝ փափկի:
- Դրանից հետո մաքրել կեղևը և կտրել փոքր կտորներով:
- Սալորաչիրը շոգեխաշել եռացող ջրով, իսկ հետո մանր կտրատել:
- Սոխը մանր կտրատել և տապակել արևածաղկի ձեթով մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Մանրացնել ընկույզների միջուկները և խառնել սոխի, կտրատած սալորաչրի, մեղրի և ճակնդեղի հետ միասին:
- Մատուցելիս վերջին շտրիխն է՝ ավելացնել համեմի աղացած սերմեր:
Ստացվում է նուրբ ու համեղ աղցան: Պահպանեք բաղադրատոմսը և պատրաստեք համարձակորեն:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Նոր համով վինեգրետ