Պարզ և համեղ Ճակնդեղով խավիար պատրաստեք թե առօրյա նախաճաշի, թե պահածոյացման համար:
Այս նախուտեստի բաղադրատոմսը հին է, սակայն շատերը ցավոք մոռացել են այն և նախընտրում են դդմիկի տարբերակը։ Բացի այդ, խավիարը շատ համեղ է ստացվում, այն շատ ավելի հետաքրքիր է և օրիգինալ:
Ճակնդեղով խավիար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ճակնդեղ 500 գ
_ սոխ 2 հատ
_ բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_ լոլիկ 300 գ
_ բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ պղպեղ
_ սխտոր 3 պճեղ
_ դափնու տերև 1 հատ
_ կանաչի
Ճակնդեղով խավիար. Պատրաստման եղանակը
_ Ճակնդեղը մաքրել ու քերել խոշոր քերիչով։
_ Կտրել սոխը ըստ ճաշակի, կես օղակներով կամ քառորդներով:
_ Սոխը տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև փափկի։
_ Քաղցր պղպեղը կտրատել շերտերով և ավելացնել սոխին։ Խառնել և տապակել մինչև փափկի:
_ Ճակնդեղն ավելացնել բանջարեղենի մեջ, խառնել և եփել։
_ Ընտրեք հյութալի և մսոտ լոլիկ, քերեք և հեռացրեք կեղևը, այն պետք չէ։
_ Լոլիկի խյուսը լցնել բանջարեղենի մեջ, խառնել և եփել կափարիչով ծածկված, մոտ 15 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով։
_ Ավելացնել աղ, եփել 5 րոպե առանց կափարիչի, մինչև հեղուկը գոլորշիանա։
_ Ավելացնել դափնու տերև և քերած սխտոր, պղպեղ և մանր կտրատած կանաչի ըստ ճաշակի, խառնել և հանել վառարանից։
_ Հովանալուց հետո, տեղափոխել ամանի մեջ և պահել սառնարանում։
Եթե մի քիչ քացախ ավելացնեք և խավիարը լցնեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակեք կափարիչներով, ապա այս պահածոն երկար ժամանակ կպահվի նկուղում կամ մառանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով յուրահատուկ վինեգրետ