Բաղադրատոմս ԽՍՀՄ-ից՝ Ճակնդեղով ունիվերսալ պատրաստուկ, որը տարբեր առիթներով կօգտագործեք:
Սա ունիվերսալ պատրաստուկ է, որը կարող է լինել առանձին աղցան կամ մեկ այլ աղցանի բաղադրիչ, հավելում բորշչին, շոգեխաշած բանջարեղենին։ Շատ հաջող բաղադրատոմս է, որը պատրաստել և փորձել եմ հաճախ: Դուք չեք զղջա ծախսած ջանքերի համար։
Ճակնդեղով ունիվերսալ պատրաստուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ճակնդեղ 4 կգ
_ լոլիկ 1,5 կգ
_ սոխ, 1 կգ;
_ գազար 500 գ
_ քաղցր պղպեղ 500 գ
_ սխտոր 200 գ
_ կծու պղպեղ 1 հատ կամ ըստ ճաշակի
_ զտված բուսական յուղ 500 մլ
_ քացախ 9% 200 գ
_ շաքարավազ 180 գ
_ աղ 50 գ
Ճակնդեղով ունիվերսալ պատրաստուկ. Պատրաստման եղանակը
_Այս ծավալի մթերքներից ստացվում է 13 հատ 500 գրամանոց և ևս մեկ փոքրիկ բանկա փորձելու համար։
_Քերել ճակնդեղը և գազարը խոշոր քերիչով։
_Լոլիկը մսաղացով աղալ խյուսի նման։
_Սոխը և քաղցր պղպեղը կտրատել խորանարդներով:
_Կծու պղպեղն ու սխտորը մանր կտրատել։
_Բուսական յուղը լցնել մեծ կաթսայի մեջ, տաքացնել և լցնել սոխը, տապակել մինչև թափանցիկ դառնա, մոտ 15 րոպե։
_Ավելացնել գազարը, եփել 15 րոպե։ Չմոռանաք պարբերաբար խառնել զանգվածը։
_Ավելացնել քաղցր պղպեղը, եփել 5 րոպե:
_Այժմ լցնել ճակնդեղն ու լոլիկի խյուսը, աղ ու շաքարավազը և մի քիչ քացախ, որպեսզի ճակնդեղը չկորցնի իր հարուստ և գեղեցիկ գույնը։
_Խառնել և եփել 40 րոպե ցածր ջերմության վրա:
_Լցնել մնացած քացախը և ավելացնել սխտորը, խառնել և եփել 5 րոպե։
_Աղցանը դնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով և թողնել, որ սառչի:
Պահել զով տեղում։
Եզակի և ունիվերսալ պահածո, որը ձեզ անպայման դուր կգա և կօգտագործեք տարբեր ձևերով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ճակնդեղով աղցան