Շատերն են սիրում մսեղեն, բայց ոչ բոլորը գիտեն Ճիշտ Կոտլետների գաղտնիքները:
Կոտլետները հայտնի են ինչպես հերթապահ, այնպես էլ որպես տոնական ուտեստ: Դրանք մատուցվում են տարբեր կողմնակի ուտեստների և սոուսների հետ:
Բայց ցանկացած տեսակի կոտլետների ընդհանուր կանոնն այն է, որ դրանք պետք է հյութալի լինեն: Մենք ձեզ հետ կիսում ենք փորձառու խոհարարի գաղտնիքները, որոնց շնորհիվ կոտլետները համեղ և հյութալի են ստացվում:
Ճիշտ Կոտլետների գաղտնիքները
Մսի ճիշտ ընտրություն
Միսը կոտլետների հիմքն է: Եվ կարևոր է այն ճիշտ ընտրել: Հետևի ազդրամիսը այս ուտեստի համար լավագույն տարբերակը չէ: Բայց թիակը կամ կրծքի միսը շատ հարմար կլինեն: Ավելի հարուստ համի համար ավելի լավ է համատեղել տարբեր տեսակի միս (խոզի, տավարի, հավի): Համամասնությունները կախված են ձեր ճաշակից:
Ձվի սպիտակուց
Որպեսզի կոտլետները չփլվեն, դրանք առաձգական և կպչուն լինեն, պետք է օգտագործել պարտադիր բաղադրիչ՝ ձվի սպիտակուց: Նախքան տապակի մեջ դնելը, յուրաքանչյուր կոտլետ թաթախեք սպիտակուցի մեջ, որը պատում է միսը և թույլ չի տալիս խոնավությունը գոլորշիանա կոտլետներից:
Հավելանյութեր
Կոտլետների կարևոր բաղադրիչներն են սոխը և սպիտակ հացը (կարող եք ավելացնել սպիտակաձավար): Ցանկալի է հացը թրջել ջրի կամ կաթի մեջ՝ նախքան աղացած մսին ավելացնելը:
Եթերային կոտլետներ
Աղացած միսը պահանջում է մանրակրկիտ հունցում (ինչպես խմորը): Դրա շնորհիվ կոտլետները կդառնան եթերային և հյութալի:
Ճիշտ տապակել
Պետք է կոտլետը թավայի մեջ շրջել, միայն այն բանից հետո, երբ մի կողմից ոսկե դարչնագույն կեղևը կձևավորվի: Տապակման գործընթացում կոտլետները շրջվում են 4-6 անգամ: Պետք է տապակել ցածր կրակի վրա:
Ահա այսպիսին են Ճիշտ Կոտլետների գաղտնիքները: Իմացեք և համեղ պատրաստեք:
Տեսանյութ
Կիևյան կոտլետներ