Տնական Մածունով հացը շատ առավելություններ ունի: Այն ավելի առողջ է, համեղ և էժան, քան խանութը: Բացի այդ, դուք եք որոշում, թե որ բաղադրիչներն օգտագործեք, որպեսզի այն դառնա այնպիսին, ինչպես ցանկանում եք: Մածունով հաց թխելու համար հարկավոր չէ հաց պատրաստող սարք: Նախկինում չունեին նման տեխնիկայի կամ փաթեթավորված խմորիչի նման հրաշք:
Ցածր կալորիականությամբ տնական տարեկանի հացը հարմար է բոլորին, անգամ նրանք, ովքեր ամենախիստ դիետա են պահում, կարող են ապահով վայելել դա: Ավելին, այն բարելավում է աղիների շարժունակությունը և մաքրում արյունատար անոթները:
Բժիշկներն այս հացը խորհուրդ են տալիս շաքարախտով տառապողներին ու ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց: Նման հաց պատրաստելու շատ բաղադրատոմսեր կան, բայց այսօր ձեզ կներկայացնենք ամենաարագը և ամենահեշտը: Սկզբից մինչև վերջ գործընթացը տևում է ընդամենը մեկ ժամ:
Մածունով հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 200 մլ
_Աշորայի ալյուր 220 գ
_Վարսակի թեփ 40 գ
_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
_Համեմ 1,5 թեյի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 1,5 թեյի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
Մածունով հաց. Պատրաստման եղանակը
_Սոդան մարել կիտրոնի հյութով և լցնել մածունի մեջ: Դրանից հետո ավելացնել աղը և շաքարավազը և խառնել մինչև հարթվի: Այնուհետև լցնել ձիթապտղի յուղը և ավելացնել վարսակի թեփը և կտավատի սերմը `ըստ ճաշակի: Մանրակրկիտ խառնել:
_Ալյուրը մաղել հեղուկ խառնուրդի մեջ և ձեռքերով հունցել խմորը: Այն պետք է ստացվի մի փոքր կպչուն: Հարմար ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և յուղել:
_Խմորը դնել դրա մեջ և հարթեցնել: Թխել 180 աստիճանով, մինչև հացի մեջ խրված ատամի չոփիկը չոր դուրս գա ՝ 40-ից 60 րոպե:
Մածունով աշորայի հացն ունի մոխրագույն երանգ: Այն այնքան եթերային չէ, որքան խմորիչով հացը, բայց շատ առողջ, դիետիկ և համեղ է: Հուսով ենք՝ դուք նույնպես կսիրեք այն:
Մածունով հացը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց