Մարինարա սոուս. Համեղ պահածո իտալական բույրերով
Իտալական Մարինարա սոուսը լավ է համակցվում ոչ միայն աղացած մսով մակարոնեղենի, այլ նաև պիցցայի, խորոված մսի և թխած բանջարեղենի հետ:
Ժամանակատար է այն ամեն անգամ տեղում պատրաստելը: Հետևաբար, ինձ պես սիրողական խոհարարները չեն կարող առանց այս պահածոյի:
Մարինարա սոուս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լոլիկ 2 կգ
- Սոխ 2 հատ
- Տոմատի մածուկ 100 գ
- Ձիթապտղի յուղ 3 ճաշի գդալ
- Սուսամբար 2 թեյի գդալ
- Ռեհան 2 թեյի գդալ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Սխտոր 2 պճեղ
Մարինարա սոուս. Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել: Դրանից հետո քամել այն և վրան լցնել սառցաջուր:
- Մաքրել լոլիկը և լցնել կաթսայի մեջ: Տրորել դրանք բլենդերով:
- Մաքրել սոխը, կտրել փոքր խորանարդներով: Ձիթապտղի յուղը տաքացնել մեծ տապակի մեջ:
- Տապակել դրա մեջ սոխը՝ մինչև փափկի, 2 րոպե անց սոխին ավելացնել տոմատի մածուկը:
- Եփել մի քանի րոպե՝ խառնելով: Հետո լոլիկի խյուսը լցնել տոմատի մածուկով սոխի վրա:
- Խառնել ամեն ինչ և թուլացնել կրակը: Եփել, երբեմն խառնելով, 5 րոպե:
- Այժմ պատրաստուկին ավելացնել բաղադրիչներում նշված բոլոր համեմունքները և ճզմած սխտորը:
- Եփել սոուսը նույն, թույլ կրակով մոտ 5 րոպե:
- Այդ ընթացքում բանկաները ստերիլիզացնել ցանկացած եղանակով, որը ձեզ դուր է գալիս:
- Կարելի է ստերիլիզացնել բանկաները միկրոալիքային վառարանում:
- Ժամանակն անցնելուց հետո սոուսից հանել դափնու տերևը:
Պատրաստի Մարինարա սոուսը լցնել բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով: Թող բանկաները սառչեն, իսկ հետո դրեք պահածոն սառը տեղում:
Անձամբ ես միշտ մի բանկա եմ պահում սառնարանում, ամեն դեպքում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Դդումով ապուր