Մարինացված լեզու. Նույնքան համեղ է, որքան ապուխտը
Խոզի կամ տավարի լեզուն պարզապես ենթամթերք չէ: Եթե ամեն ինչ ճիշտ է պատրաստվում, ապա լեզուն վերածվում է թանկ համադամության: Ասում են, որ խորհրդային տարիներին այս մթերքը կարելի էր ձեռք բերել միայն բախտ բերելու դեպքում: Իսկ հիմա շատ մթերքներ վաճառվում են ազատորեն, ինչու՞ չպատրաստել համեղ խորտիկ ձեր սեղանի համար:
Այսօր մենք կպատմենք ձեզ, թե ինչպես կարելի է պատրաստել սխտորով մարինացված լեզուն: Այս նախուտեստն իր համով ձեզ կգերի, և դուք մեծ հաճույքով կվայելեք այն թե ընթրիքին, թե նախաճաշին:
Մարինացված լեզու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լեզու 500 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Խնձոր 2 հատ
- Սամիթ 1 փունջ
- Ձիթապտղի յուղ 100 մլ
- Խնձորի քացախ 20 մլ
- Սոյայի սոուս 40 մլ
- Շաքար 1 ճաշի գդալ
- Աղացած կարմիր պղպեղ 0,25 թեյի գդալ
Մարինացված լեզու.Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ լեզուն և հեռացնել ավելցուկային մասերը, ինչպիսիք են կոկորդի հատվածը, կապաններն ու երակները:
- Լավ կլինի, եթե լեզուն թողնեք սառը ջրի մեջ 30 րոպե, ապա նորից լվանալ՝ համոզվելու համար, որ լվացվել են բոլոր ավելորդությունները:
- Դրանից հետո լեզուն եփել աղած ջրի մեջ, մինչև փափկի: Դա կտևի մոտավորապես 1-2 ժամ:
- Պատրաստել մարինադ: Դրա համար խառնել 20 մլ խնձորի քացախը 100 մլ ձիթապտղի յուղի հետ: Դրանից հետո ավելացնել 40 մլ սոյայի սոուս և կարմիր պղպեղ, շաքար։
- Սամիթը մանր կտրատել: Մաքրել 2 խնձոր և հեռացնել սերմերը, կտրել մեծ շերտերով: Այժմ հարկավոր է 5-8 րոպե խնձորը թխել ջեռոցում 200 աստիճանով:
- Ճզմել 2 պճեղ սխտոր: Խոզի խաշած լեզուն կտրել փոքր շերտերով: Խառնել լեզվի կտորներն ու սխտորը։
- Մաքուր, ստերիլիզացված բանկայի մեջ բոլոր բաղադրիչները շերտերով դնել: Նախ, լցնել 1 ճաշի գդալ մարինադ, վերևում դնել լեզվի, սամիթի և խնձորի շերտեր:
- Լցնել բանկան այս եղանակով մինչև վերջ։ Լցնել մնացած մարինադը բանկայի մեջ: Կափարիչով փակել բանկան և 6-8 ժամ մարինացնել նախուտեստը:
Նրանք, ովքեր կանտեսեն այս ուտեստը, պարզապես երբեք չեն համտեսել մարինացված լեզուն: Խաշած կարտոֆիլի հետ հատկապես համեղ է, հարմար է նաև թունդ ոգելից խմիչքների հետ մատուցելու համար:
Մարինացված լեզուն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Խոզի ապուխտ տան պայմաններում