Այսպիսի Մարինացված կաղամբ հաճախ եմ պատրաստում, հենց որ սառնարանում պահվող վերջին բաժնի ամանը դատարկվում է։
Կաղամբը ստացվում է խրթխրթան, կծու, շատ հարմար է որպես աղցան, կարող է օգտագործվել բորշչի, շոգեխաշած կաղամբ պատրաստելու կամ կարկանդակներ լցոնելու համար։
Մարինացված կաղամբ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_ կաղամբ 1 կգ
_ սոխ 2 հատ
_ քաղցր պղպեղ 1 հատ
_ մանանեխ 1 ճաշի գդալ
Մարինադ պատրաստելու համար
_ աղ 1 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ 50 գ
_ սեղանի քացախ (9%) 60 մլ
_ բուսական յուղ 100 մլ
_ պղպեղ
Մարինացված կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաղամբը մանր կտրատել։
_ Սոխը և քաղցր պղպեղը մանր խորանարդիկներով կտրատել։
_ Բանջարեղենը խառնել։
_ Կաթսայի մեջ խառնել մարինադի համար նախատեսված բոլոր մթերքները, բացառությամբ մանանեխի և քացախի, հասցնել եռման, եփել մի քանի րոպե:
_ Մարինադը հանել վառարանից, ավելացնել մանանեխն ու քացախը, խառնել։
_ Մարինադը լցնել բանջարեղենի վրա, խառնել, ծածկել կափարիչով և մեկ օր թողնել զով տեղում։ Կարելի է դնել սառնարանում։
_Կաղամբը լցնել բանկաների մեջ, մի փոքր սեղմել և լցնել մարինադը, փակել կափարիչներով։
Սառնարանում կամ նկուղում նման կաղամբը կպահվի 1 ամիս։
Շատ համեղ կաղամբ, որը կարող եք պատրաստել ամբողջ տարին, դրա համար ամենալավն է սպիտակ կաղամբը։
Վերցրեք մանանեխը ձեր ցանկությամբ, քաղցր կամ կծու սև պղպեղ, նույնպես ավելացրեք ըստ ձեր ճաշակի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալական թթու