Մարինացված կաղամբ. գերմանական բաղադրատոմսով այն ստացվում է խրթխրթան, կծու:
Այս մարինադը հարմար է թե որպես աղցան մատուցելու համար, թե կարող է օգտագործվել բորշչ պատրաստելիս: Սա նաև անփոխարինելի է շոգեխաշած վիճակում՝ կաղամբով կարկանդակներ լցոնելու համար։
Մարինացված կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաղամբ 1 կգ
_Սոխ 2 հատ
_Քաղցր պղպեղ 1 հատ
_Մանանեխ 1 ճաշի գդալ
Մարինադի համար
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 50 գր
_Սեղանի քացախ (9%) 60 մլ
_Բուսական յուղ 100 մլ
_Պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Մարինացված կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանր շերտատել։
_Սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, քաղցր պղպեղը՝ նույնպես։
_Խառնել բանջարեղենը։
_Խառնել մարինադի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները, բացառությամբ մանանեխի և քացախի, հասցնել եռման աստիճանի, եփել մի քանի րոպե:
_Մարինադը վերցնել կրակից, ավելացնել մանանեխն ու քացախը, խառնել։
_Մարինադը լցնել բանջարեղենի վրա, խառնել, ծածկել կափարիչով:
_Մեկ օր թողնել զով տեղ, կարելի է նաև թողնել սառնարանում։
_Կաղամբը լցնել բանկաների մեջ, մի փոքր սեղմել և վրան լցնել մարինադը, փակել կափարիչներով։
_Սառնարանում կամ նկուղում նման կաղամբը կպահվի 1 ամիս։
Շատ համեղ մարինադը կարող եք պատրաստել ամբողջ տարին, դրա համար ամենահարմարն է սպիտակ կաղամբը։
Կարող եք վերցնել մանանեխը ձեր ցանկությամբ, քաղցր, կծու, սև պղպեղը նույնպես կարելի է ավելացնել ըստ ճաշակի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու ենք դնում