Մարինացված շամպինիոններ կարելի է պատրաստել և ունենալ սառնարանում, որպես արագ ու համեղ նախուտեստ կամ համեղ բաղադրիչ աղցանների պատրաստման համար: Ախորժելի սնկով նախուտեստը շատ դուր կգա հյուրերին և ընտանիքի անդամներին:
Սունկ սեփական հյութի մեջ գեղեցիկ մատուցելով՝ սեղանին յուրահատուկ երանգ կտաք:
Մարինացված շամպինիոններ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— շամպինիոններ 500 գ
— սոխ 1 հատ
— գազար 1 հատ
— աղ 1 թեյի գդալ
— շաքարավազ 2 թեյի գդալ
— քացախ 9% 3 ճաշի գդալ
— բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
— դափնու տերև 2 հատ
— սխտոր 3 մեխակ
— պղպեղի հատիկներ 10 հատ
_ Ընտրեք միջին չափի սունկ՝ արագ մարինացվում է։
_ Ըստ ցանկության ավելացնել գազարն ու սոխը։
_ Սոխը կտրատել բարակ կես օղակներով, գազար քերել խոշոր քերիչով։
Մարինացված շամպինիոններ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաթսայի մեջ խառնել քացախը, բուսայուղը, համեմունքները, աղն ու պղպեղը, դափնու տերևը, սխտորը, լցնել սունկը, վրան ավելացնել սոխն ու գազարը։
_ Ցանկության դեպքում ավելացնել շերտերով կտրատված քաղցր պղպեղը։
_ Կափարիչը փակել և եփել 7 րոպե, կափարիչը մի բացեք և եփեք մարմանդ կրակի վրա։
_ Ամեն ինչ խառնել ու թողնել կափարիչի տակ, մինչև ամբողջովին սառչի, ապա մեկ օրով դնել սառնարանը։
Մարինացված սունկը դնել բանկայի մեջ և պահել սառնարանում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլիի թթու