Ձմռան համար սովորաբար ես պատրաստում եմ մարինացված պղպեղ: Դրա համար էլ միշտ գնում եմ մեծ խմբաքանակներով բուլղարական պղպեղ: Մի մասը սառեցնում եմ, մյուսը պահածոյացնում, և իհարկե, պատրաստում եմ մարինացված պղպեղ: Նա ամենահայտնին է մեր սեղանին:
Որպեսզի բուլղարական պղպեղը պահպանի իր յուրահատուկ բույրը, ես նախ այն դնում եմ ջեռոցը ամբողջությամբ, նույնիսկ սերմերով:
Գերազանց համով բանջարեղենային նախուտեստը առաջինն է անհետանում տոնական սեղանից:
Մարինացված պղպեղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բուլղարական պղպեղ 800 գր
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Շաքար 0.5 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Համեմ 0.5 փունջ
Մարինացված պղպեղ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ պղպեղը հոսող ջրի տակ և չորացնել սրբիչներով:
_Տեղադրել այն փոքր հեռավորությամբ յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա:
_Յուրաքանչյուր պղպեղի վրա մի քանի ծակոց անել պատառաքաղով բոլոր կողմերից:
_Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե, մինչև փափկի:
_Պղպեղը տեղափոխել տարայի մեջ, փակել և թողնել ամբողջովին սառչի:
_Մի ամանի մեջ խառնել յուղը և կիտրոնի հյութը: Խառնուրդին ավելացնել շաքար և աղ, ինչպես նաև ճզմած սխտոր և մանր կտրատած համեմ, խառնել բաղադրիչները:
_Արդեն սառած բուլղարական պղպեղի կեղևը մաքրել, կտրել շերտերով, հեռացնել սերմերը:
_Տարայի մեջ մնացած պղպեղի հյութը լցնել մարինադի մեջ, խառնել:
_Ամանի մեջ լցնել պղպեղի կտորները մեկ շերտով: Լցնել մարինադի մի մասը դրանց վրա:
_Շարել պղպեղի երկրորդ շերտը, կրկին լցնել մի քիչ մարինադ դրա վրա: Եվ այսպես, մինչև պղպեղները սպառվեն:
Բուլղարական պղպեղը մեկ գիշեր պահել տարայի մեջ: Արդեն առավոտյան ձեր սիրած սեզոնային բանջարեղենից կծու և անուշաբույր խորտիկը պատրաստ կլինի: Ես այն մատուցում եմ ինչպես մսով, այնպես էլ կարտոֆիլի խավարտով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարմիր պղպեղ պատրաստելու հիանալի բաղադրատոմս