Մարինացված սալոր կոնյակով ձմռան համար ամեն անգամ պատրաստում եմ մրգի սեզոնին: Մանավանդ, որ բաղադրատոմսը ստերիլիզացում չի պահանջում:
Մարինացված սալորը միշտ հիանալի հավելում է թխած մսի, կծու և կծու սոուսների հավելում և պարզապես ինքն իրենով: Ձեզ դուր կգա այս բուրավետ նախուտեստը:
Մարինացված սալոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սալոր 2 կգ
_Մեխակ ըստ ցանկության՝ 9 հատ
_Պղպեղի հատիկներ 14 հատ
_Կոնյակ 3 ճաշի գդալ
_Սխտոր ըստ ճաշակի և ցանկության
Մարինադը պատրաստելու համար հարկավոր է.
_Ջուր 500 մլ
_Շաքարավազ 250 գ
_Քացախ 9% 7 ճաշի գդալ
Մարինացված սալոր. Պատրաստման եղանակը
_Այս քանակի մթերքներից ստացվում է կես կիլոգրամանոց 3 բանկա: Ջուրը քամելիս քանակը կարող է նվազել, ուստի ավելացրեք մինչև 500 մլ։
_Վերցրեք ցանկացած սորտի սալոր, խիտ, առանց վնասվածքների, կտրել մեջտեղից և հեռացնել կորիզները։
_Ստերիլիզացված բանկաների մեջ դնել համեմունքները և շարել սալորը:
Լցնել եռման ջրով, ծածկել կափարիչներով և թողնել 20 րոպե։
Ջուրը թափեք կաթսայի մեջ:
Մարինադի համար շաքարավազը լցրեք ջրի մեջ, հասցրեք եռման աստիճանի և լցնել քացախի մեջ, եփել 1 րոպե։
Մարինադը լցնել սալորով բանկաների մեջ, ամրացնել կափարիչները, շուռ տալ և փաթաթել մինչև սառչի:
Մենք պահպանում ենք նկուղում կամ մառան:
Եթե չեք ցանկանում երկար սպասել, կարող եք մեկ տարա պատրաստել և մեկ շաբաթով դնել սառնարանը, որպեսզի սալորը լավ մարինացվի։
Նման սալորը մսային ուտեստների համար լավագույն նախուտեստներից է, որը ոչ մի կերպ չի զիջում թթու սխտորին և վարունգին։
Բարի ախորժակ: