Մարինացված սմբուկ սոխով. Համեղ և ունիվերսալ նախուտեստ

Մարինացված սմբուկ սոխով ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մարինացված սմբուկ սոխով. Համեղ և ունիվերսալ նախուտեստ

Անցյալ տարի սոխով թթու դրած սմբուկն ամուսնուս ընկերների կողմից ամենից շատ գնահատվեց: Ուստի այս անգամ էլ պատրաստեցի նրանց:

Այն, ինչ ես սիրում եմ այս բաղադրատոմսի մեջ, դրա պարզությունն է: Նույն թավայի մեջ թթու սմբուկ եմ պատրաստում, արագ և առանց շատ ամաններ կեղտոտելու: Ես նույնիսկ շատ մթերքներ չեմ ծախսում մարինադի վրա: Այն բաղկացած է ընդամենը 3 բաղադրիչներից: Խորհուրդ եմ տալիս նախուտեստը փորձել այս հանգստյան օրերին:

Մարինացված սմբուկ սոխով

Մարինացված սմբուկ սոխով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սմբուկ 1 կգ
  • Սոխ 3 հատ
  • Գինու քացախ 100 մլ
  • Մեղր 2 ճաշի գդալ
  • Աղ 2 թեյի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ ՝ ըստ ճաշակի
  • Ջուր 180 մլ

Մարինացված սմբուկ սոխով

Մարինացված սմբուկ սոխով. Պատրաստման եղանակը

  1. Այս հիանալի խորտիկի համար ձեզ հարկավոր է մեկ կիլոգրամ երիտասարդ սմբուկ: Եթե ​​բանջարեղենը հին է, ապա ավելի լավ է դրանք մաքրել: Կտրել սմբուկները շերտերով:
  2. Աղ անել պատրաստուկին և մի կողմ դնել 40 րոպե:
  3. Մինչ սմբուկը հյութն է թողնում, պատրաստեք մարինադը: Դա անելու համար ամանի մեջ խառնել 5% քացախը մեղրով և 1 թեյի գդալ աղով:
  4. Կլպել սոխը և կտրել բարակ կես օղակներով: Տապակել այն մինչև ոսկե դարչնագույնը տաք յուղի մեջ, ապա տեղափոխել թղթե սրբիչի վրա: Լվանալ պատրաստի սմբուկները և մանրակրկիտ քամել դրանք:
  5. Տապակել սմբուկի կտորները նույն յուղի մեջ, որտեղ պատրաստվել է սոխը: Դրանք նույնպես տեղափոխեք թղթե անձեռոցիկի վրա: Երբ ավելորդ ճարպը կլանվի, բանջարեղենը լցնել մաքուր տապակի մեջ:
  6. Լցնել ջրով բացված մարինադը սոխի ու սմբուկի վրա, խառնել ամեն ինչ: Գոլորշիացնել հեղուկը ուժեղ կրակի վրա` միաժամանակ խառնելով բաղադրիչները:

Մարինացված սմբուկ սոխով

Մարինացված սմբուկները պատրաստ են, երբ ամբողջ մարինադը գոլորշիանա: Ապա նախուտեստը լցնել առանձին ամանի մեջ և թողեք, որ սառչի: Այս նախուտեստը լավագույն համ է ստանում, երբ սառչում է: Ուստի խորհուրդ եմ տալիս այն ծառայելուց առաջ առնվազն մեկ ժամ պահել սառնարանում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Յուրահատուկ սմբուկով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք