Մարինացված սմբուկ սոխով. Համեղ և ունիվերսալ նախուտեստ
Անցյալ տարի սոխով թթու դրած սմբուկն ամուսնուս ընկերների կողմից ամենից շատ գնահատվեց: Ուստի այս անգամ էլ պատրաստեցի նրանց:
Այն, ինչ ես սիրում եմ այս բաղադրատոմսի մեջ, դրա պարզությունն է: Նույն թավայի մեջ թթու սմբուկ եմ պատրաստում, արագ և առանց շատ ամաններ կեղտոտելու: Ես նույնիսկ շատ մթերքներ չեմ ծախսում մարինադի վրա: Այն բաղկացած է ընդամենը 3 բաղադրիչներից: Խորհուրդ եմ տալիս նախուտեստը փորձել այս հանգստյան օրերին:
Մարինացված սմբուկ սոխով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սմբուկ 1 կգ
- Սոխ 3 հատ
- Գինու քացախ 100 մլ
- Մեղր 2 ճաշի գդալ
- Աղ 2 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ ՝ ըստ ճաշակի
- Ջուր 180 մլ
Մարինացված սմբուկ սոխով. Պատրաստման եղանակը
- Այս հիանալի խորտիկի համար ձեզ հարկավոր է մեկ կիլոգրամ երիտասարդ սմբուկ: Եթե բանջարեղենը հին է, ապա ավելի լավ է դրանք մաքրել: Կտրել սմբուկները շերտերով:
- Աղ անել պատրաստուկին և մի կողմ դնել 40 րոպե:
- Մինչ սմբուկը հյութն է թողնում, պատրաստեք մարինադը: Դա անելու համար ամանի մեջ խառնել 5% քացախը մեղրով և 1 թեյի գդալ աղով:
- Կլպել սոխը և կտրել բարակ կես օղակներով: Տապակել այն մինչև ոսկե դարչնագույնը տաք յուղի մեջ, ապա տեղափոխել թղթե սրբիչի վրա: Լվանալ պատրաստի սմբուկները և մանրակրկիտ քամել դրանք:
- Տապակել սմբուկի կտորները նույն յուղի մեջ, որտեղ պատրաստվել է սոխը: Դրանք նույնպես տեղափոխեք թղթե անձեռոցիկի վրա: Երբ ավելորդ ճարպը կլանվի, բանջարեղենը լցնել մաքուր տապակի մեջ:
- Լցնել ջրով բացված մարինադը սոխի ու սմբուկի վրա, խառնել ամեն ինչ: Գոլորշիացնել հեղուկը ուժեղ կրակի վրա` միաժամանակ խառնելով բաղադրիչները:
Մարինացված սմբուկները պատրաստ են, երբ ամբողջ մարինադը գոլորշիանա: Ապա նախուտեստը լցնել առանձին ամանի մեջ և թողեք, որ սառչի: Այս նախուտեստը լավագույն համ է ստանում, երբ սառչում է: Ուստի խորհուրդ եմ տալիս այն ծառայելուց առաջ առնվազն մեկ ժամ պահել սառնարանում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Յուրահատուկ սմբուկով ուտեստ