Սմբուկով համեղ, կծու խորտիկների սիրահարներին առաջարկում ենք փորձել Մարինացված սմբուկ, որ շատերն անպայման կհավանեն:
Մարինացված սմբուկ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
— սմբուկ 5 — 6 հատ
— աղ 1,5 ճաշի գդալ
— քացախ 6% 100 մլ
— ջուր 2 բաժակ
— դափնու տերև 5 հատ
— մեխակ 5 հատ
— պղպեղ 10 հատ
— սխտոր 10 պճեղ
— սովորական կամ շագանակագույն շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
— բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
Մարինացված սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
_Շագանակագույն շաքարի փոխարեն կարելի է օգտագործել սովորականը 1 ճաշի գդալ և մեղր՝ 2 ճաշի գդալ:
_Սմբուկները լվանալ պոչը հեռացնել կեղևահան անել, կտրատել բարակ շերտերով, որոնք պետք է տապակել չոր տապակի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը։
_Խառնել մարինադի համար նախատեսված բոլոր մթերքները, դնել կրակին, հասցնել եռման աստիճանի, եփել 1 — 2 րոպե և թողնել, որ սառչի։
_Կտրել սխտորը բարակ շերտերով:
_Սմբուկի յուրաքանչյուր կտորը թաթախել մարինադի մեջ և դնել ամանի մեջ՝ հերթագայելով շերտերը, սխտորի կտորներով։
_Լցնել մարինադը, որպեսզի սմբուկի կտորներն ազատորեն լողան դրա մեջ:
_Ամանը դնել սառնարանում և պահել զով տեղում։
Սմբուկի այս համեղ նախուտեստը հիանալի է որպես առանձին ճաշատեսակ կամ կարող եք սրանով պատրաստել փոքրիկ սենդվիչներ՝ մի կտոր բոքոն կամ տոստ, լոլիկ կամ վարունգ (թարմ կամ թթու), կոշտ պանրի և խոզապուխտի շերտեր, սմբուկի շերտ, մայոնեզ և վրան ցանել կտրատած կանաչիներ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Յուրահատուկ սմբուկով ուտեստ