Մարինացված վարունգ Մանկական. Սա կարելի է տալ նաև երեխաներին, քանի որ պատրաստվում է առանց քացախի և մնում է խրթխրթան ու թեթև աղի:
Պահածոյացման սեզոնը սկիզբ է առնում, այնպես որ ուզում ենք առաջարկել այս տարբերակը` «մանկական» թթու վարունգ: Մանկական, քանի որ ստացվում է ոչ շատ կծու, առանց քացախի, մի քիչ քաղցր:
Ընդհանուր առմամբ շատ համեղ է, այն իսկապես սիրում են և երեխաները, և մեծահասակները: Առաջարկվող բաղադրատոմսը տարիներիի փորձարկում է անցել, համոզվել ենք, որ համն անկրկնելի է:
Մարինացված վարունգ Մանկական. Բաղադրությունը 3 լիտր բանկայի համար.
- վարունգ
- աղ — 2 ճաշի գդալ
- շաքարավազ — 5 ճաշի գդալ
- կիտրոնաթթու — 1,5 թեյի գդալ
- 2 սամիթ հովանոցներ
- մի քանի ծովաբողկի տերև
- 3-4 մեխակ սխտոր
- 2-3 ոլոռ սև պղպեղ
- Հաղարջի 3-4 տերև
- 2 դափնու տերևներ
Մարինացված վարունգ Մանկական. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Պատրաստի վարունգները լցնել սառը ջրի մեջ և թողնել 5 ժամ: Դրանից հետո ջուրը ցամաքեցնել և լավ լվանալ վարունգները:
- Շարել հաղարջի և ծովաբողկի տերևները ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ավելացնել կեղևահան արված սխտորի պճեղ, դափնու տերև:
- Այնուհետև վարունգները խիտ կերպով շարել բանկաների մեջ:
Լցնել եռացրած ջուրը վարունգների վրա, ծածկել կափարիչներով և թողնել 10 րոպե: - Դրանից հետո ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, կրկին բերել եռման, կրկին լցնել վարունգների վրա, նորից թողնել 10-15 րոպե:
- Նշված ժամանակահատվածից հետո ջուրը կրկին լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ, շաքարավազ և կիտրոնաթթու, հասցնել եռման և լցնել բանկաների մեջ վարունգների վրա:
- Անմիջապես փակել կափարիչով: Շրջել բանկաները և փաթաթել դրանք տաք ծածկոցով, թողնել մինչև ամբողջովին սառչեն:
- Թողնել 2-3 օր, դրանից հետո վարունգով բանկաները պահոցում կամ մառանում:
Ահա թե ինչ գեղեցիկ վարունգներ են ստացվում:
Մարինացված վարունգը պատրաստ է: Ամեն ինչ շատ արագ և պարզ է, հուսով եմ, որ դուք կհավանեք բաղադրատոմսը:
Բարի ախորժակ: