Այս բաղադրատոմսով պատրաստված Մարինացված վարունգը շատ է հիշեցնում շատերին ծանոթ բուլղարական վարունգի համը՝ քաղցր, չափավոր կծու, ամուր և խրթխրթան:
Մարինացված վարունգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 2 կգ
_Ջուր 1 լ
_Շաքարավազ 200 գր
_Սղ 2 ճաշի գդալ
_Սխտոր 6 պճեղ
_Քացախ 9% կամ 6% 200 մլ
Մարինացված վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Վարունգի չափը նշանակություն չունի, բայց նախուտեստների համար բանկայի մեջ փոքր վարունգները հարմար են և որպես նախուտեստ և աղցանների համար։
_Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, մեջը լուծել աղն ու շաքարավազը, լցնել քացախը։
_Հասցնել եռման աստիճանի, եփել մեկ րոպե և վերցնել կրակից, թողնել սառչի սենյակային ջերմաստիճանում։
_Լվանալ բանկաները և կափարիչների հետ ստերիլիզացնել, չորացնել:
_Բանկաների մեջ լցնել մի քանի պճեղ սխտոր, դնել վարունգը և լցնել մարինացված ջուրը, ծածկել կափարիչներով:
_Կաթսայի մեջ սրբիչ փռել, բանկաները դնել տաք ջուր լցնել, մինչև ուսերը և ստերիլիզացնել այն պահից, երբ ջուրը կաթսայում եռում է՝ 7 — 10 րոպե։
_Կափարիչները ամրացնել, շրջել ու թողնել, որ սառչի։
_Պահել նկուղում, մառանում կամ պատշգամբում։
Փորձեք պատրաստել այսպիսի վարունգներ, և դուք անպայման կսկսեք պարբերաբար պատրաստել այս բաղադրատոմսով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու.