Մեղրով Սմբուկ. Անսպասելի համեղ պահածո ձմռան համար: Ամռան կեսն արդեն մնացել է ետևում, և դրա հետ միասին` դդմիկի կախվածությունը: Համաձայնեք, որ այդ բանջարեղենով ուտեստներն ու պատրաստուկներն արդեն հոգնեցրել են, պետք է որևէ այլ բան մտածել: Դե իսկ սմբուկները պարզապես ողջունելի հյուրեր են ամառվա տոնի ընթացքում: Այսօր մենք առաջարկում ենք դրանցից նոր, անսպասելի բան պատրաստել: Օրինակ` մեղրով սմբուկ:
Սմբուկի կոշտությունն ու դառնությունը վախեցնում են շատերին: Բայց փորձառու տնային տնտեսուհիները գիտեն, թե ինչպես կարելի է պատրաստել այդ բանջարեղենը:
Հավասարապես կարևոր է դրա համադրությունն այլ բաղադրիչների հետ: Այնպես, որ եկեք փորձենք մեր առաջարկած բաղադրատոմսը: Ձմռան համար մեղրով սմբուկ պատրաստեք, այն կնվաճի ձեր սիրտը:
Մեղրով Սմբուկ. Բաղադրիչներ
- Սմբուկ 800 գ
- Արևածաղկի ձեթ 150 մլ
- Սխտոր 6 պճեղ
- Մեղր 1 ճաշի գդալ
- Աղ 2 թեյի գդալ
- Ջուր 350 մլ
- Քացախ 2 ճաշի գդալ
Մեղրով Սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ երիտասարդ սմբուկները, հեռացնել ցողունները, այնուհետև երկայնքով կտրատել բարակ շերտերով:
- Տեղափոխել դրանք ամանի մեջ և վրան ցանել 1 թեյի գդալ աղ, խառնել:
- Կես ժամից հետո սմբուկը կսկսի հյութը դուրս տալ: Այն պետք է քամել: Այսպիսով դուք կվերացնեք դառնությունը:
- Տաքացնել յուղը խորը տապակի մեջ: Սմբուկը երկու կողմերից պատրաստել միջին ջերմության վրա:
- Մաքրել սխտորը, կտրատել մեծ կտորներով: Տապակված սմբուկը տեղափոխել ստերիլացված բանկայի մեջ: Պետք չէ խառնել դրանք: Սխտորը հավասարաչափ լցնել վրան:
- Մարինադ պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցնել ջուրը և մեղրը, դրա մեջ լցնել մի թեյի գդալ աղ: Խառնուրդը հասցնել եռման:
- Հավասարաչափ լցնել սեղանի քացախը և մարինադը բանկաների մեջ: Տարաները ծածկել կափարիչներով:
- Սրբիչը դնել մեծ կաթսայի մեջ, որը լցված է տաք ջրով: Դնել բանկաները մեջը, այնպես, որ ջուրը հասնի դրանց ուսերին:
- Ստերիլացնել բանկաները ցածր կրակի վրա մոտ 15 րոպե: Այնուհետև հանել Մեղրով Սմբուկի բանկաները ջրից, ամուր փակել կափարիչներով և գլխիվայր շրջել: Ծածկել տաք շորով և թող մի օր սառչի:
Համեղ մեղրով սմբուկ կարող եք պատրաստել ընդամենը մի քանի քայլով: Եվ այն ձմռանը մեծ հաճույք կպատճառի ձեզ: Համերի լավագույն համադրությամբ Մեղրով Սմբուկ. Քաղցր և անուշաբույր, այն հարմար է տոնական խնջույքի, ինչպես նաև ամենօրյա ընտանեկան ընթրիքի համար:
Մեղրով Սմբուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: