Մսի լցոն. Համեղ նախաճաշ կամ ընթրիք պատրաստելու հիմք
Թվում է, թե ի՞նչը կարող է լինել ավելի պարզ, քան մսով լցոնված ուտեստի բաղադրատոմսը: Տավարի միսը մանրացնել մսաղացով և վերջ: Իհարկե կարելի է անմիջապես վերցնել պատրաստի աղացած միս անհրաժեշտ քանակությամբ: Բայց լավ կլինի, եթե այն ինքնուրույն պատրաստեք: Այն բաղադրատոմսով կարող եք տարբեր ուտեստներ պատրաստել:
Մսի միջուկը գրեթե միշտ նույնն է. Հաջող բաղադրատոմսի շնորհիվ, դուք բացարձակապես չեք ցանկանա ինչ-որ բան փոխել: Միայն աղացած միս, գերադասելի է գառան միս և շատ սոխ: Հյութի հիման վրա է, որ նման հարուստ արգանակ է ստացվում արդյունքում:
Իսկ գաղտնի բաղադրիչը դմակի ճարպն է: Դուք կարող եք փոխարինել խոզի մսով, բայց մենք այնուամենայնիվ խորհուրդ ենք տալիս ճարպոտ դմակ փնտրել:
Մսի լցոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Տավարի միս 1 կգ
- Սոխ 1 կգ
- Ճարպ 300 գ
- Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի
- Չաման՝ ըստ ճաշակի
- Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Մսի լցոն. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել սոխը և մանր կտրատել այն: Միսը շատ մանր կտորներով կտրել: Խոզի կամ դմակի ճարպը մանր կտրատել:
- Լցնել բոլոր կտրատած բաղադրիչներն ամանի մեջ և ձեռքերով տրորել ամեն ինչ:
- Հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել սոխին այնպես, որ այն հյութը դուրս տա: Ավելացնել աղ և պղպեղ:
- Նախքան չամանն ավելացնելը, անհրաժեշտ է այն մանրակրկիտ տրորել ձեռքերով, որպեսզի լավ բուրմունք ստացվի:
- Դրանից հետո կրկին ամեն ինչ խառնել ձեռքերով:
- Թող լցոնը մի փոքր մնա, ապա նորից խառնել: Մնում է միայն օգտագործել ցանկացած եղանակով:
Սա շատերի համար կարող է նորություն լինել, բայց մսի լցոնի այս բաղադրատոմսում կարևոր է ընտրել սոխը, որ այն հյութալի, թարմ լինի, որ շատ հեղուկ կտա: Հակառակ դեպքում աղացած մսին ստիպված կլինեք մի փոքր եռացած ջուր ավելացնել: Բավական է մեկ անգամ փորձել այս միջուկը՝ այնուհետև դրանով ամեն ինչ կեփեք: Խորհուրդ ենք տալիս դրանում համոզվել անձամբ:
Մսի լցոնը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս