Մսով կարկանդակ թույլ խմորով

Մսով կարկանդակ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Մսով կարկանդակ թույլ խմորով

Վերջերս ես թերթեցի մեր ընտանեկան բաղադրատոմսերի հին գրքերը: Որքան մոռացված ուտեստների բաղադրատոմսեր գտա այնտեղ: Թույլ խմորով կարկանդակները դրանցից են: Հիշո՞ւմ եք դրանք, վաճառվում էին 4 կոպեկով ամբողջ Խորհրդային Միությունում: Լավ է, որ մայրիկը բաղադրատոմսն ունի:

Լյարդով տապակած կարկանդակներն ունեն առատ լցոն և բարակ խմոր: Դրանց պատրաստման ևս մեկ փոքրիկ գաղտնիք կա՝ սոխը լյարդին ավելացվում է հենց վերջում, այնպես, որ բանջարեղենը չկորցնի իր ամբողջ հյութը և միջուկը հյութալի ստացվի:

Մսով կարկանդակ

Մսով կարկանդակ թույլ խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 400 գ
  • Ջուր 300 մլ
  • Խմորիչ 5 գ
  • Շաքարավազ 1ճաշի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Սոխ 1 հատ
  • Տավարի լյարդ 150 գ
  • Տավարի սիրտ 150 գ
  • Հնդկահավի քարաճիկներ 150 գ
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Մսով կարկանդակ

Մսով կարկանդակ

Մսով կարկանդակ թույլ խմորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, պատրաստենք խմորիչով խմորը: Դրա համար լավ խառնել ալյուրը, ջուրը, խմորիչը, շաքարն ու աղը:
  2. Ծածկել ամանը սրբիչով և թող մնա 20 րոպե: Դրանից հետո խմորը կրկին խառնել, ծածկել և թողնել ևս 40 րոպե:
  3. Լցոնը պատրաստելու համար ենթամթերքները մանրացնել և տապակել թավայի մեջ, մինչև փափկի:
  4. Ցանել համեմունքներ` ըստ ճաշակի, իսկ վերջում ավելացնել մանրացված սոխը:
  5. Այժմ ձևավորել կարկանդակները` լցոնելով խմորը:
  6. Տապակել թավայի մեջ՝ քիչ յուղով:

Մսով կարկանդակ

Լյարդով կարկանդակները, պատրաստվում են շատ արագ: Մինչ խմորը հասունանում է, կհասցնեք պատրաստել միջուկը:

Ի դեպ, այս կարկանդակի լցոնի բաղադրիչները կարող են բազմազան լինել, վերցրեք այն, ինչ ձեզ դուր է գալիս: Իսկ խմորը կատարյալ է կաղամբով կարկանդակների համար:

Մսով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն Ալադի կեֆիրով

Խնդրում ենք Գնահատեք