Մսով կարկանդակ թույլ խմորով
Վերջերս ես թերթեցի մեր ընտանեկան բաղադրատոմսերի հին գրքերը: Որքան մոռացված ուտեստների բաղադրատոմսեր գտա այնտեղ: Թույլ խմորով կարկանդակները դրանցից են: Հիշո՞ւմ եք դրանք, վաճառվում էին 4 կոպեկով ամբողջ Խորհրդային Միությունում: Լավ է, որ մայրիկը բաղադրատոմսն ունի:
Լյարդով տապակած կարկանդակներն ունեն առատ լցոն և բարակ խմոր: Դրանց պատրաստման ևս մեկ փոքրիկ գաղտնիք կա՝ սոխը լյարդին ավելացվում է հենց վերջում, այնպես, որ բանջարեղենը չկորցնի իր ամբողջ հյութը և միջուկը հյութալի ստացվի:
Մսով կարկանդակ թույլ խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 400 գ
- Ջուր 300 մլ
- Խմորիչ 5 գ
- Շաքարավազ 1ճաշի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Սոխ 1 հատ
- Տավարի լյարդ 150 գ
- Տավարի սիրտ 150 գ
- Հնդկահավի քարաճիկներ 150 գ
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Մսով կարկանդակ թույլ խմորով. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, պատրաստենք խմորիչով խմորը: Դրա համար լավ խառնել ալյուրը, ջուրը, խմորիչը, շաքարն ու աղը:
- Ծածկել ամանը սրբիչով և թող մնա 20 րոպե: Դրանից հետո խմորը կրկին խառնել, ծածկել և թողնել ևս 40 րոպե:
- Լցոնը պատրաստելու համար ենթամթերքները մանրացնել և տապակել թավայի մեջ, մինչև փափկի:
- Ցանել համեմունքներ` ըստ ճաշակի, իսկ վերջում ավելացնել մանրացված սոխը:
- Այժմ ձևավորել կարկանդակները` լցոնելով խմորը:
- Տապակել թավայի մեջ՝ քիչ յուղով:
Լյարդով կարկանդակները, պատրաստվում են շատ արագ: Մինչ խմորը հասունանում է, կհասցնեք պատրաստել միջուկը:
Ի դեպ, այս կարկանդակի լցոնի բաղադրիչները կարող են բազմազան լինել, վերցրեք այն, ինչ ձեզ դուր է գալիս: Իսկ խմորը կատարյալ է կաղամբով կարկանդակների համար:
Մսով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն Ալադի կեֆիրով