Մսով կոլոլակներ ջեռոցում. Համեղ ընթրիքի պարզ ու հագեցնող տարբերակ, որը շատ արագ է պատրաստվում և ախորժելի տեսք ունի:
Ջեռոցում եփվող կարտոֆիլով կոլոլակները շատ սննդարար և անուշաբույր են: Ճաշատեսակը պատրաստելը դժվար չէ, խորհուրդ է տրվում օգտագործել պատրաստի աղացած միս: Այն պետք է խառնվի սոխի, համեմունքների և ձվի հետ:
Աղացած միսը ցանկալի է լավ ծեծել, այդ դեպքում այն կլինի ավելի համասեռ: Կարտոֆիլով թխած կոլոլակները տաք վիճակում մատուցելիս ավելի համեղ են:
Ընդամենը մի քանի քայլ և ստացվում է լիարժեք ուտեստ, ուստի մնում է միայն լրացնել այն թարմ բանջարեղենով կամ կանաչիներով:
Содержание
Մսով կոլոլակներ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Աղացած միս 300 գր
- Կարտոֆիլ 400 գր
- Հավի ձու 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 1 պճեղ
- Աղացած համեմի սերմ 0.25 թեյի գդալ
- Ջուր 150 մլ
- Թթվասեր 90 մլ
- Աղ` ըստ համտեսի
Մսով կոլոլակներ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Աղացած մսին ավելացնել համեմը և աղը, խառնել մինչև լավ հարթ վիճակ ստացվի:
- Սոխը մանրացնել խորանարդներով: Մանրացնել սխտորը մանր քերիչով:
- Սոխը և սխտորը լցնել աղացած մսի վրա, լավ տրորելով` խառնել:
- Ավելացնել ձուն, կրկին լավ խառնել աղացած միսը:
- Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել երկարավուն շերտերով:
- Լցնել կարտոֆիլը ջեռոցի ձևամանի մեջ: Վրան լցնել թթվասերով և շաղ տալ համեմունքները:
- Թաց ձեռքերով պատրաստել կոլոլակներ աղացած մսից և դասավորել դրանք կարտոֆիլի վրա:
- Լցնել ջուրն այնպես, որ այն ծածկի միայն կարտոֆիլը:
- Դնել ձևամանը նախապես տաքացված ջեռոցում և եփել 190 աստիճանի տակ` 45 րոպե: Առաջին 30 րոպեներին թող մնա կափարիչի կամ փայլաթիթեղի տակ: Այնուհետև հանել կափարիչը` ոսկեգույն կեղև ստանալու համար:
Մսով կոլոլակները պատրաստ են, մատուցեք տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրնձով կոլոլակներ