Վերջերս խոզի ծնկի Մսով նախուտեստն ավելի ու ավելի տարածված է դառնում: Սա մսի ամենաէժան տեսակներից մեկն է, որը հիանալի է ռուլետների, երշիկեղեն, դոնդողանման միս (խոլոդեց) պատրաստելու համար:
Մսով նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի ծունկ 2 հատ
_Աղ և համեմունքներ մսի համար՝ յուրաքանչյուրը 2 թեյի գդալ
_Դիժոնյան մանանեխ 50 գ
Մսով նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Միսը դնել մի քանի ժամով սառը ջրի մեջ, լվանալ և չորացնել թղթե սրբիչներով:
_Կտրել միսը ոսկորիցը և հեռացնել կաշին, հնարավորինս զգուշորեն, որ ամբողջական մնա: Դա կարելի է անել պարզապես սուր դանակով:
_Մսի մնացած շերտը պատել աղով և պղպեղով բոլոր կողմերից, քսել մանանեխ:
_Այս խառնուրդը հավասարապես շփեք մսի վրա:
_Միսը տարածել կաշվի վրա, ոլորել և ամուր կապել թելով:
_Սեղանին փռել յուղաթուղթը և միսը դրանով գլանաձև ոլորել, ապա փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ և թողնել մարինացվի 3 ժամ:
_Պետք է թխել 180 աստիճանի տակ մոտ 3 ժամ:
_Սառեցնել փայլաթիթեղի և թղթի մեջ, տեղափոխել ամանի մեջ և դնել ծանրոցի տակ:
_Միսը ողջ գիշեր թողնել սառնարանում:
_Առավոտյան հանել փաթաթանները, կտրել մասերի և մատուցել:
Ավելացրեք համեմունքներ ձեր ճաշակով, կարող եք ավելացնել նաև խնկունի և այլ անուշաբույր խոտաբույսեր:
Մսով նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տավարի բուժենինա