Ամենից հաճախ իմ սեղանին մսով Սամսան է հայտնվում: Փոքր փքուն կարկանդակները ոչ միայն համեղ են, այլև շատ գեղեցիկ: Ես չեմ պատկերացնում իմ կյանքը առանց տնական թխվածքների: Ես գրեթե ամեն օր պատրաստում եմ տարբեր լցոնումներով կարկանդակներ: Կարող եմ նաև խմորը նախապես պատրաստել, որպեսզի հետագայում պատրաստեմ լցոնումը և միանգամից դնեմ ջեռոց:
Սամսան սիրված ուտեստ է արևելյան երկրներում: Դրա պատրաստման շատ տարբերակներ կան: Ամենից հաճախ խմորը պատրաստվում է փխրուն և շերտավոր, բայց ես որոշեցի մի փոքր փոփոխել բաղադրատոմսը: Ստացվում է աներևակայելի համեղ:
Մսով Սամսա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարագ 250 գ
_Ձու 2 հատ
_Թթվասեր 200 գ
_Ցորենի ալյուր 500 գ
_Թխում փոշի 1 թեյի
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Տավարի միս 350 գ
_Սոխ 3 հատ
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
_Զիրա՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Քնջութ՝ ըստ ճաշակի
Մսով Սամսա. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել ալյուրին 1 թեյի գդալ աղ և փխրեցուցիչ: Ավելացնել կարագ և լավ խառնել: Ձվերը թեթևակի հարել և թթվասերի հետ միասին ավելացնել ալյուրին:
_Խմորը հունցել, փաթեթավորել ցելոֆանե թաղանթով և դնել սառնարան կես ժամ:
_Լցոնը պատրաստելու համար աղացած մսին խառնել մանրացված սոխ, մնացած աղը, չաման, պղպեղ և մանրացված սամիթ, լավ խառնել:
_Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել:
_Խմորի կտորները բացել փոքր նրբաբլիթների նման, լցնել միջուկը կենտրոնում, եզրերին դեղնուց քսել և ծածկել մեկ այլ խմորաբլիթով: Ամրացնել եզրերը:
_Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել, վրան շարել սամսաները, որոնց վրա քսել դեղնուց: Սուր դանակի օգնությամբ եզրերից դեպի կենտրոն նուրբ դեկորատիվ կտրվածքներ անել:
_Ամենավերջում վրան քնջութի սերմեր ցանել: Թխել 35 րոպե 200 °C ջերմաստիճանում:
Ջեռոցում սամսան արագ թխվում է և նույնիսկ ավելի արագ ուտվում: Այս հաճելի ուտեստը կուրախացնի ձեզ և ձեր սիրելիներին օրվա ցանկացած պահի: Ես հաճախ այն հետս վերցնում եմ աշխատավայր գնալիս, որպեսզի ինքս խորտիկ ունենամ և գործընկերներիս հյուրասիրեմ:
Տեսանյութ
Համեղ լցոնով կարկանդակ