Մսով Սամսա. Համեղ լցոնով արևելյան կարկանդակ Անապատի ծաղիկներ 

Մսով Սամսա ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Ամենից հաճախ իմ սեղանին մսով Սամսան է հայտնվում: Փոքր փքուն կարկանդակները ոչ միայն համեղ են, այլև շատ գեղեցիկ: Ես չեմ պատկերացնում իմ կյանքը առանց տնական թխվածքների: Ես գրեթե ամեն օր պատրաստում եմ տարբեր լցոնումներով կարկանդակներ: Կարող եմ նաև խմորը նախապես պատրաստել, որպեսզի հետագայում պատրաստեմ լցոնումը և միանգամից դնեմ ջեռոց:

Սամսան սիրված ուտեստ է արևելյան երկրներում: Դրա պատրաստման շատ տարբերակներ կան: Ամենից հաճախ խմորը պատրաստվում է փխրուն և շերտավոր, բայց ես որոշեցի մի փոքր փոփոխել բաղադրատոմսը: Ստացվում է աներևակայելի համեղ:

Մսով Սամսա

Մսով Սամսա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Կարագ 250 գ

_Ձու 2 հատ

_Թթվասեր 200 գ

_Ցորենի ալյուր 500 գ

_Թխում փոշի 1 թեյի

_Աղ 2 թեյի գդալ

_Տավարի միս 350 գ

_Սոխ 3 հատ

_Ձվի դեղնուց 1 հատ

_Զիրա՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի

_Քնջութ՝ ըստ ճաշակի

Մսով Սամսա

Մսով Սամսա. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել ալյուրին 1 թեյի գդալ աղ և փխրեցուցիչ: Ավելացնել կարագ և լավ խառնել: Ձվերը թեթևակի հարել և թթվասերի հետ միասին ավելացնել ալյուրին:

_Խմորը հունցել, փաթեթավորել ցելոֆանե թաղանթով և դնել սառնարան կես ժամ:

_Լցոնը պատրաստելու համար աղացած մսին խառնել մանրացված սոխ, մնացած աղը, չաման, պղպեղ և մանրացված սամիթ, լավ խառնել:

_Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել:

_Խմորի կտորները բացել փոքր նրբաբլիթների նման, լցնել միջուկը կենտրոնում, եզրերին դեղնուց քսել և  ծածկել մեկ այլ խմորաբլիթով: Ամրացնել եզրերը:

_Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել, վրան շարել սամսաները, որոնց վրա քսել դեղնուց: Սուր դանակի օգնությամբ եզրերից դեպի կենտրոն նուրբ դեկորատիվ կտրվածքներ անել:

_Ամենավերջում վրան քնջութի սերմեր ցանել: Թխել 35 րոպե 200 °C ջերմաստիճանում:

Մսով Սամսա

Ջեռոցում սամսան արագ թխվում է և նույնիսկ ավելի արագ ուտվում: Այս հաճելի ուտեստը կուրախացնի ձեզ և ձեր սիրելիներին օրվա ցանկացած պահի: Ես հաճախ այն հետս վերցնում եմ աշխատավայր գնալիս, որպեսզի ինքս խորտիկ ունենամ և գործընկերներիս հյուրասիրեմ:

Տեսանյութ

Համեղ լցոնով կարկանդակ

Խնդրում ենք Գնահատեք