Ցանկանում ենք ձեզ ներկայացնել հավի մսով և սնկով շատ համեղ Յուրահատուկ աղցան:
Հավանաբար կզարմանաք, երբ պարզեք, թե իրականում որ ուտեստը կարելի է համարել մեր մոլորակի ամենահինը։ Աղցանները հորինվել են հին ժամանակներում, երբ մարդիկ ոչինչ չգիտեին բարձր խոհանոցի մասին:
Աղցանը պետք է լիներ մի ուտեստ, որը մատուցվում է բացառապես աղի ավելացմամբ։ Առանց աղի, հին հույները չէին պատկերացնում, որ այս ուտեստը ամբողջական լինի:
Յուրահատուկ աղցան. Բաղադրությունը
_ապխտած հավ — 200 գ
_մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ
_թթու վարունգ — 200 գ
_մաղադանոս — 1/2 փունջ
_ձու — 5 հատ
_շամպինիոններ — 500 գ
_սոխ — 300 գ
Յուրահատուկ աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Մինչ ձվերը պինդ խաշվում են, պետք է ապխտած հավն ու թթու վարունգը մանր խորանարդիկներով կտրատել։
_Եփած ձվերը նույնպես պետք է կտրատել փոքր քառակուսիներով, մանր կտրատել մաղադանոսը։
_Սունկը կտրատել մեծ շերտերով, իսկ սոխը՝ բարակ կես օղակներով շերտատել։
_Տապակել սոխը փոքր քանակությամբ բուսայուղի մեջ մինչև փափկի, ապա ավելացնել սունկը։
_Միջին կրակի վրա 15 րոպե տապակելուց հետո սոխով շամպինիոնները պատրաստ կլինեն։
_Աղցանի ամանի մեջ խառնել հավի միսը, վարունգը, ձուն և մաղադանոսը։
_Խառնուրդին ավելացնել սառեցված տապակած սունկը սոխով։
_Աղցանին ավելացնել մայոնեզով, աղ անել ըստ ճաշակի և մանրակրկիտ խառնել:
Այս աղցանը մի պատրաստեք խաշած կամ ջեռոցում թխած հավի մսով։ Հենց ապխտած միսն է, որը նախուտեստին տալիս է յուրահատուկ համ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով և սմբուկով աղցան