Նախատոնական աղցան. Հին տարին ճանապարհելու լավագույն նախուտեստը հաստատ կսպառվի մինչև Ամանոր

Նախատոնական աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Պատրաստենք տոնական սեղանի համար նախատեսված համեղ և արագ Նախատոնական աղցան։

Աղցանները երկար ճանապարհ են անցել, որպեսզի հասնեն համեղ տոնական ուտեստ կոչվելուն: Աղցանները սկսեցին գնահատվել ըստ արժանիքների միջնադարից հետո:

XVIII դարում գաստրոնոմիական աշխարհում այս ուտեստի մոտ 50 բաղադրատոմս կար։ Բայց սրանք ընդամենը խոհարարական ալգորիթմներ են, որոնք գրանցված են խոհարարական գրքերում: Դրանց հիման վրա ժամանակակից աղցաններն էլ ավելի բազմազան են դարձել։

Նախատոնական աղցան

Նախատոնական աղցան. Բաղադրիչները

_ բրինձ — 100 գ

_ սոխ — 1 հատ

_ պահածոյացված վարդագույն սաղմոն — 180 գ

_ աղ — 1 պտղունց

_ մայոնեզ — 2 ճաշի գդալ

Նախատոնական աղցան

Նախատոնական աղցան. Պատրաստման եղանակը

_ Խաշել բրինձը մինչև փափկի, աղ արած ջրի մեջ։

_ Սոխը կտրատել փոքր խորանարդիներով, վրան լցնել եռման ջուր։ Այսպիսով, մենք ազատվում ենք դրա ավելորդ դառնությունից:

_ Հեռացնել հեղուկը պահածոյացված վարդագույն սաղմոնից, տրորել ձուկը խյուսի նման:

_ Սոխը և վարդագույն սաղմոնը խառնել բրնձի հետ, աղ անել խառնուրդին և մանրակրկիտ խառնել։

_ Բաղադրիչների վրա լցնել մայոնեզ, նորից խառնել։

Նախատոնական աղցան
Աղցանը մատուցելուց առաջ խորհուրդ է տրվում կես ժամ սառեցնել սառնարանում։ Այս հագեցնող մատչելի ուտեստը կարելի է մատուցել տոնի կամ պարզ ճաշի կամ ընթրիքի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ամանորյա թեթև աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք