Նուրբ սոխով սոուս կոտլետների համար. Այնքան համեղ է, որ վերջում հացով կսրբեք ու ոչ մի կաթիլ չի մնա

Նուրբ սոխով սոուս ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մինչ կոտլետները տապակվում են մեկ թավայի մեջ, երկրորդում արդեն Նուրբ սոխով սոուս  է պատրաստվում։

Իմ ընտանիքը սիրում է կոտլետներ, ուստի ես դրանք բավականին հաճախ եմ պատրաստում։ Կոտլետները կարելի է համալրել ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակով՝ կարտոֆիլ, մակարոնեղեն, ձավարեղեն, բանջարեղեն։ Բայց կարևոր է ոչ միայն խավարտը, այլև սոուսը։

Կարելի է պարզապես սոուսը լցնել պատրաստի կոտլետների վրա, կամ կարող եք միասին մի թավայի մեջ մի փոքր եփել։ Կոտլետների համար սոխի սոուսն այնքան համեղ է, որ ընթրիքի վերջում այն ​​անընդհատ կթաթախեք հացով, որպեսզի կաթիլ չմնա:

Նուրբ սոխով սոուս
Նուրբ սոխով սոուս. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ Սոխ 300 գ

_ Թթվասեր 100 գ

_ Կարագ 50 գ

_ Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ

_ Պապրիկա 0,75 թեյի գդալ

_ Մշկընկույզ 0,25 թեյի գդալ

_ Սև պղպեղ (աղացած) 0,25 թեյի գդալ

_ Աղ 0,5 թեյի գդալ

_ Ջուր 200 մլ

Նուրբ սոխով սոուս Նուրբ սոխով սոուս
Նուրբ սոխով սոուս. Պատրաստման եղանակը

_ Կլպել սոխը և մանր կտրատել, տապակել կարագով տաքացրած թավայի մեջ մինչև կիսաթափանցիկ լինի։

_ Ավելացնել ցորենի ալյուրը և խառնել բաղադրիչները։ Սոխին աղ և պղպեղ անել, համեմել մշկընկույզով և պապրիկայով, նորից խառնել։

_ Ջուրը լցնել տապակի մեջ և եռացնել՝ անընդհատ խառնելով բաղադրիչները։

_ Ավելացնել ցանկացած յուղայնությամբ թթվասեր, խառնել և եփել սոուսը ևս մի քանի րոպե։

Ցանկության դեպքում սոուսը հարել բլենդերով, մինչև համասեռ լինի:

Նուրբ սոխով սոուս

Եթե ​​ցանկանում եք սոխի սոուսը մի փոքր ավելի կծու և համեղ դարձնել, ավելացրեք մանրացված սխտոր կամ աղացած չիլի պղպեղ: Բացի այդ, փորձեք օգտագործել տարբեր համեմունքներ բազմազանության համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ սոուս մսային ուտեստների համար

Խնդրում ենք Գնահատեք