Նրբագեղ աղցան. Գեղեցիկ ու հյութեղ նախուտեստ խոզապուխտով
Այս աղցանն իր միայն տեսքով արդեն արթնացնում է հաճելի տրամադրություն, իսկ երբ փորձեք, համը զգաք, այն այլևս երբեք չեք մոռանա:
Առանց այս կարգի աղցանների ցանկացած սեղան, ձանձրալի ու անշուք է թվում: Բացի այդ, դուք կզարմանաք այս ուտեստի մթերքների պարզությունից ու մատչելիությունից:
Նրբագեղ աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 2 հատ
- Գազար 2 հատ
- Ընկույզ 2 ճաշի գդալ
- Կոշտ պանիր 50 գ
- Խոզապուխտ 200 գ
- Լոլիկ 1 հատ
- Սամիթ 1 փունջ
- Ձու 4 հատ
- Ձիթապտուղ 350 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Մայոնեզ` ըստ ճաշակի
Նրբագեղ աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, պատրաստենք բոլոր մթերքները: Կարտոֆիլը մաքրել կեղևից և կտրել ձողիկներով:
- Տապակել այն յուղի մեջ մինչև պատրաստ լինի: Աղ և համեմունքներ անել` ըստ ճաշակի:
- Գազարն ու ձուն խաշել առանձին, մինչև պատրաստ լինեն: Դրանից հետո զովացրեք դրանք, մաքրեք կեղևները:
- Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Գազարները խոշոր քերիչով են անցկացնում: Խառնել դրանց քերած պանիր և մանրացված ընկույզ:
- Սկսեք հավաքել աղցանը: Տեղադրել մոտ 18 սմ տրամագծով բացվող կլոր օղակը ափսեի վրա: Լցնել տապակած կարտոֆիլն առաջին շերտով մեջ և տարածել: Դրա վրա լցնել գազարը պանիրով խառնած:
- Հարթեցնել այդ շերտը և մայոնեզով ցանց գծել: Հաջորդը` լցնել բարակ կտրատված խոզապուխտի շերտ:
- Ծածկել այն խոշոր քերիչով քերած սպիտակուցով: Սպիտակուցի վրա աղ անել, վրան մայոնեզի ցանց անել: Աղցանի վերջին շերտը մանր քերիչի վրա քերած դեղնուցներն է:
- Հարթեցնել դրանք, մեկ ժամով ամանը դնել սառնարանում: Որոշ ժամանակ անց հեռացրեք բացվող օղակը:
- Աղցանի եզրերին քսել մայոնեզ: Ձիթապտղի կեսերը կպցնել այդ սոուսին: Դնել օղակ աղցանի կենտրոնում: Մանր կտրատած կանաչիները լցնել դրա շուրջ: Իսկ դրա շուրջը՝ խորանարդիկներով կտրատած լոլիկը:
- Դնել պատրաստի աղցանը 3 ժամ սառնարանում, որպեսզի այն ամբողջովին հագենա հյութերով ու համերով:
Համաձայնեք, այս նախուտեստը կարծես ծննդյան տորթ լինի: Դրանով դուք կզարմացնեք նույնիսկ ամենաքմահաճ հյուրին: Կարող եք փոխել ձևավորումը՝ կախված ձեր նախասիրություններից:
Նրբագեղ աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ աղցանի պատրաստման եղանակ