Շերտավոր կարկանդակ պանրով և խոզապուխտով
Երբ ցանկանում եք ավելի բազմազան դարձնել նախաճաշը և հրաժարվել պանրով ստանդարտ սենդվիչներից և երշիկեղեններից, կարող եք կարկանդակներ պատրաստել խոզապուխտով և պանրով:
Շերտավոր խմորը շատ հարմար է, այն հաճախ է օգնում, քանի որ այն ունիվերսալ է տարբեր խմորեղենների պատրաստման համար: Այս բաղադրատոմսով ձեզ կպատմենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել նախաճաշի համար վարդագույն շերտավոր կարկանդակներ պանրով և խոզապուխտով:
Շերտավոր կարկանդակ պանրով և խոզապուխտով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի — 2 շերտ
- Խոզապուխտ — 300 գ
- Պանիր — 300 գ
- Ձու — 1 հատ
- Քնջութ կամ կակաչի սերմ — 2 ճաշի գդալ
- Յուղաթուղթ
Շերտավոր կարկանդակ պանրով և խոզապուխտով . Ինչպես պատրաստել
- Կտրել խոզապուխտը և պանիրը նույն լայնությամբ 8 շերտեր: Պանիրը կարելի է քերել, բայց կարծում ենք, որ պատրաստելիս պանիրը այսպես թե այնպես կհալվի և կստանաք ցանկալի վիճակը:
- Խմորը պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանում, այնպես որ այն պետք է նախապես հանել սառնարանից: Կներկայացնենք կարկանդակները փաթաթելու երկու եղանակների մասին:
- Առաջին մեթոդը` խմորի քառակուսի շերտը գրտնակել 1-2 մմ հաստությամբ: Խմորը դանակով բաժանեք 4 հավասար մասի:
- Յուրաքանչյուր քառակուսու վրա դնել պանրի կտորներ, դրա վրա` խոզապուխտ: Խմորի շերտերի ծայրերը վրա բերելով փաթաթել ծրարների տեսքով:
- Երկրորդ եղանակով խմորի վրա հատումներ են արվում: Գրտնակել խմորի շերտը ուղղանկյունի տեսքով, 1-2 մմ հաստությամբ: Դանակով կտրել 4 հավասար ուղղանկյուն:
- Կտրվածքներ անել յուրաքանչյուր ուղղանկյան մի կեսին, դնել նախ պանիրը, ապա խոզապուխտը: կտրատված մասը ծալել վրան, ամրացնել եզրերը:
- Տապակի վրա փռել յուղաթուղթ, վրա շարել կարկանդակներին քսել հարած ձու, որպեսզի թխելուց հետո դրանք դառնան ոսկեգույն: Վրան շաղ տալ քնջութի կամ կակաչի սերմեր:
- Նախապես 190 ° C տաքացած ջեռոցում թխել 20 րոպե:
Շերտավոր կարկանդակ պանրով և խոզապուխտով պատրաստ է: Վրան ցանել կանաչիներ և մատուցել սեղանին նախաճաշի կամ ճաշի համար:
Բարի ախորժակ: