Շոգեխաշած հավի քարաճիկներ պատրաստեք այս բաղադրատոմսով: Քարաճիկներով կարելի է հետաքրքիր նախուտեստնե ր պատրաստել, խնջույքի սեղանի համար, կամ, եթե ուղղակի ֆիլմի դիտում եք պլանավորում և պետք է ձեռքի տակ թեթև ու հագեցնող նախուտեստ ունենալ:
Իսկ այս բաղադրատոմսով կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստել հավի քարաճիկները` դրանք փափուկ և համեղ դարձնելու համար:
Այս մթերքը պատրաստելու գաղտնիքն այն է, որ նրանք որոշ ժամանակ են պահանջում փափուկ ու հյութեղ դառնալու և հենց բերանում հալվելու համար, ուստի տապակելու և շոգեխաշելու ընթացքում ձեր մյուս գործերը համատեղելու առումով` ընդհանուր ժամանակը հաշվարկեք նախապես, այն չի կարող լինել մեկ ժամից պակաս:
Շոգեխաշած հավի քարաճիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Հավի քարաճիկներ — 700 գ
_Սոխ — 1 գլուխ (միջին)
_Գազար — 2 հատ (միջին)
_Տոմատի մածուկ — 2 ճաշի գդալ
_Թթվասեր — 1 ճաշի. գդալ
_Աղ, պղպեղ` համտեսել
_Սխտոր — 1 պճեղ (ըստ ցանկության)
_Բուսական յուղ` տապակելու համար (2 ճաշի գդալ)
Շոգեխաշած հավի քարաճիկներ. Ինչպես պատրաստել
_Լավ լվանալ հավի քարաճիկները, որ ամբողջոությամբ մաքրվեն կանաչ թաղանթից: Չորացնել թղթի սրբիչներով:
_Լցնել բուսական յուղը տապակի մեջ և տապակել քարաճիկները 5-7 րոպե բարձր ջերմության վրա, ապա կրակը թուլացնել, մի քիչ աղ ավելացնել, լցնել կես բաժակ ջուր և եփել 30-35 րոպե:
_Կտրել սոխը կես օղակներով, գազարները փոքր խորանարդներով (կարելի է նաև քերիչով անցկացնել), իսկ սխտորը շատ բարակ օղակներով (կամ ճզմել սխտորի ճզմիչով):
_Շոգեխաշելուց կես ժամ անց սոխն ու գազարը ավելացնել քարաճիկներին, շարունակել տապակել դրանք, որպեսզի սոխը և գազարը դառնան փափուկ: Սա մոտավորապես 7-10 րոպե է տևում:
_Վերջում ավելացնել սխտորը: Աղ, պղպեղ` ըստ համտեսի: Այսպես եփել ևս 10 րոպե:
_Ընդհանուր առմամբ, ստացվում է, որ հավի քարաճիկները պատրաստվում են մոտ մեկ ժամ: Այժմ նրանք դարձել են փափուկ և համեղ:
_Ավելացնել տոմատի մածուկ և թթվասեր (կարող եք օգտագործել սերուցք 10-15%): Այս ամենը խառնել, ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները, օրինակ, ուրց և մի փոքր քրքում: Շոգեխաշած հավի քարաճիկները տապակի մեջ թողնել ևս 5 րոպե:
Իսկ հիմա սոխով ու գազարով շոգեխաշած մեր հավի քարաճիկները պատրաստ են: Թարմ բանջարեղենը կարող է ծառայել որպես կողային ուտեստ: Պյուրե կարտոֆիլը, ոլոռը, մակարոնեղենը կամ հնդկացորենը նույնպես հարմար են:
Ուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով խորոված