Շոգեխաշած հավ կաղամբով և կարտոֆիլով. Համեղ ընթրիք
Հավով և կաղամբով այս ուտեստն իմ ընտանիքի ամենասիրված կերակուրներից է: Հիշում եմ ՝ մայրս այն պատրաստում էր, երբ փոքր էինք: Այս ուտեստի համար տանը կար նույնիսկ հատուկ կաթսա: Դե, ես էլ շարունակում եմ այս ավանդույթը:
Այս եղանակով եփված հավի միսը հեշտությամբ է անջատվում ոսկորից: Այն բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում և ծամելու կարիք չունի, քանի որ շատ լավ եփվում է: Ես խորհուրդ եմ տալիս այսօր փորձել ընտանեկան բաղադրատոմսը հավ և կաղամբ շոգեխաշելու համար:
Շոգեխաշած հավ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- հավի ազդր 7 հատ
- թթու կաղամբ 350 գ
- գազար 1 հատ
- սոխ 1 հատ
- տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
- դափնու տերև 3 հատ
- պղպեղի խառնուրդ` ըստ ճաշակի
- աղ` ըստ ճաշակի
Շոգեխաշած հավ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել մեծ սոխը և կտրել փոքր խորանարդիկներով: Սոխը բաժանել 3 մասի: Դրանցից մեկը լցնել ծանր հատակով կաթսայի մեջ:
- Գազարները քերիչով անցկացնել, նույնպես բաժանել 3 մասի: Սրանցից մի մասն ավելացնել սոխին: Բանջարեղենը համեմել աղով և պղպեղով: Կաղամբը բաժանել 3 մասի: Մի մասը լցնել բանջարեղենով կաթսայի մեջ:
- Բոլոր կողմերից շփել հավի ազդրերը պղպեղով և աղով: Տեղադրել 3 ազդր բանջարեղենի վրա: Դրանից հետո նույն հերթով շարել պատրաստած մթերքները, հերթագայելով ստանալ երեք շերտը:
- Խրել դափնու տերևները կողքերին: Տոմատի մածուկը լուծել 0,5 լիտր ջրի մեջ: Հեղուկը լցնել բանջարեղենի և հավի վրա: Ծածկել ամանը կափարիչով և եփել միջին կրակի վրա մոտ 1,5 ժամ:
Խաշած կարտոֆիլը կատարյալ է որպես խավարտ նման ուտեստի համար: Կաղամբով շոգեխաշած հավը մատուցվում է պատրաստելուց անմիջապես հետո, դեռ տաք վիճակում: Վրան ցանել մանր կտրատած կանաչիներ:
Դուք կզարմանաք, թե որքան հեշտությամբ է միսը դուրս գալիս ոսկորից: Այն պարզապես հալվում է ձեր բերանում: Պատրաստեք, չեք փոշմանի:
Շոգեխաշած հավը կաղամբով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով և բանջարեղենով համեղ ուտեստ