Ոլոռով ապուր․ Դուք երբեք չեք փորձել նման համեղ ճաշ
Համեղ տաք ոլոռով ճաշը տաքացնում է ոչ միայն հոգին, այլև մարմինը: Մմմ … այնքան համեղ է, պարզապես արտասովոր: Երբ տաք ոլոռով ապուրը պատրաստվել է, այն գայթակղիչ է, և դուք ուզում եք ևս մի բաժին հավելում ուտել, իսկ առավոտյան կարող եք նույնիսկ դանակով կտրել` այդպես նույնպես անչափ համեղ է:
Սա այս բաղադրատոմսի ինքնատիպությունն է: Բայց ոչ միայն դա։ Ապուրը պատրաստելու ենք ապխտած մսով, որը հիանալի կերպով կլրացնի համը:
Ոլոռով ապուր․ Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- ջարդած ոլոռ 400 գր
- ցանկացած ապխտած միս 300 գր
- 1 գազար և 1 սոխ
- ջուր 1,2 լ
- կարագ 50 գր
- աղ / պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- դափնու տերև
Ոլոռով ապուր․ Պատրաստման եղանակը
- Ոլոռը լավ լվանալ և 1 ժամ թրջել սառը ջրում:
- Մաքրել գազարն ու սոխը: Դրանից հետո քերիչով անցկացնել գազարը, կտրել սոխը խորանարդիկներով:
- Նախընտրելի է հաստ հատակով կաթսայի մեջ դնել կարագը և հալեցնել այն: Բանջարեղենը լցնել կարագի վրա, եփել 3-5 րոպե:
- Լվացված և նախապես թրջված ոլոռն ավելացնել գազարին և սոխին և շոգեխաշել ևս 10 րոպե:
- Ջուրը եռացնել առանձին, լցնել բանջարեղենով ոլոռի վրա և եփել 1,5 ժամ:
- Հալեցնել կարագը թավայի մեջ, անհրաժեշտության դեպքում մանրացնել ապխտած միսը, լցնել կարագով թավայի մեջ և տապակել:
- Եփելուց 5 րոպե առաջ այն ավելացնել ապուրին:
Ոլոռով ապուրը պատրաստ է; Այն համեղ է սպիտակ հացով և կարագով: Բայց խորհուրդ ենք տալիս վաղվա համար թողնել մի փոքր ապուր և կզգաք բոլորովին նոր և անսովոր համ:
Բարի ախորժակ։
Տեսանյութ
Հավի մսով կրեմ-ապուր