Ոսպով կրեմ ապուր. Հագեցնող և պարզ ապուր, որը շատ սննդարար է
Ցանկանում ենք ներկայացնել ձեզ կարտոֆիլով և ոսպով պարզ կրեմ ապուրի բաղադրատոմսով: Ապուրը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջ, քանի որ ոսպը պարունակում է շատ սպիտակուց և ֆոլաթթու, ինչպես նաև բազմաթիվ այլ օգտակար և սննդարար նյութեր:
Содержание
Ոսպով կրեմ ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- կարմիր ոսպ 250 գ
- սոխ 1 հատ
- գազար 1 հատ
- կծու պապրիկա 1 թեյի գդալ
- արգանակ (կարող եք փոխարինել ջրով) 500 մլ
- ջուր 250 մլ
- լոլիկ 2 հատ
- տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
- աղ, պղպեղ (ըստ ցանկության նաև` քրքում, մշկընկույզ, համեմ)
- մածուն 150 գ
- մաղադանոս 4-5 ճյուղիկ
- կիտրոնի հյութ 2-3 ճաշի գդալ
Ոսպով կրեմ ապուր. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմսը
- Կտրել սոխն ու գազարը փոքրիկ խորանարդներով: Լավ լվանալ ոսպը սառը ջրի տակ և թող ջուրը քամվի:
- Մի փոքր կարագ տաքացրեք կաթսայի մեջ (կարող եք վերցնել նաև բուսական կամ արևածաղկի յուղ): Ավելացնել սոխ, գազար, կծու պապրիկա և տապակել: Այնուհետև ավելացնել ոսպը և 1 րոպե բովել սոխեռածի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:
- Ավելացնել արգանակ, ջուր, տոմատի մածուկ, աղ, պղպեղ և եռ գալուց հետո եփել 10 րոպե: Այնուհետև ավելացնել աղացած լոլիկը և եփել ևս 10 րոպե:
- Պատրաստի ապուրը հարել ձեռքի բլենդերով: Ավելացնել համեմունքները, ցանկության դեպքում` կիտրոնի հյութը և կրկին խառնել:
- Լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել մաղադանոսը: Խառնել մածունին, աղ և պղպեղ անել: Մատուցել կրեմ ապուրը մածունով, զարդարելով մաղադանոսի տերևներով:
Ոսպով կրեմ ապուրը պատրաստ է, մատուցեք սիրով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով կրեմ ապուր