Որակյալ միս ընտրելու գաղտնիքները. Հետևեք մեր խորհուրդներին և չեք փոշմանի
Միսը ամենակարևոր սննդամթերքներից մեկն է, որը լրացնում է մեր մարմնի սպիտակուցային պաշարները: Բացի այդ, միսը պարունակում է երկաթ և առողջության համար այլ օգտակար նյութեր: Ինչպես փնտրել և ինչպես ընտրել որակյալ միս:
Որակյալ միս ընտրելու գաղտնիքները. Միշտ հիշեք, որ.
- Ուսումնասիրեք մսի գույնը: Կարմիր և հարուստ գույնը բնորոշ է թարմ տավարի մսին, բայց խոզի միսը պետք է լինի վարդագույն: Գառան միսը մի քիչ նման է տավարի մսին, իսկ թարմ հորթի միսը մի քիչ նման է խոզի մսին, բայց ավելի ցայտուն վարդագույն գույնով:
- Մսի վրա, որը մնացել է որոշ ժամանակ, բայց ոչ ավելի, քան մի քանի օր, հայտնվում է գունատ վարդագույն կամ կարմիր երանգ: Դա նորմալ է, ամենակարևորն այն է, որ չնկատեք մուգ բծեր մակերեսի և կտրվածքի վրա: Դրանք հուշում են, որ միսը շատ երկար է մնացել, իսկ դա անվտանգ չէ առողջության համար:
- Երբ բարձրորակ և թարմ միսը սեղմում եք, մատների վրա ոչ մի հետք չի մնում, բացառությամբ խոնավության զգացողության: Բայց եթե դուք դիպչում եք և զգում եք լպրծուն հետք, այս միսն այլևս պետք չէ վերցնել:
- Մսի տհաճ ու կծու հոտը անմիջապես ցույց է տալիս, որ ապրանքը արդեն փչացել է: Փորձեք նաև բացահայտել կողմնակի հոտերը, քանի որ շատ վաճառողներ կարող են միսը թրջել տարբեր լուծույթներում, որոնք մթերքին վերադարձնում են ցանկալի խտությունը և առաձգականությունը: Որոշ դեպքերում կարող է լինել քացախի թեթև հոտ:
- Գառան միս ընտրելիս ուշադրություն դարձրեք ճարպի գույնին. Յուղի երանգը ցույց է տալիս թարմությունը, առաձգականությունը նույնպես թարմության ցուցիչ է: Եթե ճարպը «քանդվում» է, ապա գառան միսը թարմ չէ:
- Միսը սեղմելիս չպետք է որևէ փոսիկ մնա: Եթե հետք է մնում, ապա միսը արդեն հնացել է:
- Վակուումային փաթեթավորմամբ միսը նույնպես կարող է լինել հին և ժամկետանց: Այս դեպքում մանրակրկիտ ստուգեք փաթեթավորումը` արդյո՞ք պիտանելիության ժամկետի պիտակը չի փոխվել մեկից ավելի անգամներ:
Որակյալ միս ընտրելու ամենապարզ խորհուրդն այն է, որ Դուք պետք է միս և թարմ մսամթերք գնեք միայն վստահելի վաճառողներից:
Տեսանյութ
Օգտակար խորհուրդներ խոհանոցում