Ունիվերսալ ֆարշ. Թեթև աղացած մսով խճողակ պելմենների և կոտլետների համար
Երկար տարիներ չեմ գնում աղացած տավարի կամ խոզի միս, ճիշտ այն ժամանակվանից, երբ սովորեցի այս բաղադրատոմսը: Բոլորը գիտեն, թե որքան վնասակար ու ծանր կարող է լինել կարմիր միսը: Եվ ո՞վ կմտածեր, որ պելմենին կամ կոտլետը կարելի է պարզ ու հեշտ պատրաստել: Այնպես որ, ներկայացնում եմ ձեզ այս հետաքրքիր գաղափարը:
Այս ֆարշի բաղադրության պարունակում է հավի կրծքամիս, սունկ, սոխ, գազար և սխտոր: Դրան շնորհիվ ուտեստը ստացվում է հագեցնող և համեղ է, բայց ծանրության զգացում չի մնում ուտելուց հետո: Բազմաֆունկցիոնալ աղացած միսը կարելի է պատրաստել մեծ քանակությամբ և սառեցնել: Եվ երբ դուք կոլոլակներ, պելմենի կամ կոտլետներ պատրաստելու տրամադրություն ունեք, պարզապես հանեք մի բաժին պատրաստի միս սառցարանից:
Ունիվերսալ ֆարշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 1 կգ
- Շամպինիոն 1 կգ
- Սոխ 350 գ
- Սխտոր 20 գ
- Գազար 200 գ
- Աղ 30 գ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ ՝ ըստ ճաշակի
Ունիվերսալ ֆարշ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել սունկը և սոխի կեսը, գազարը քերել խոշոր քերիչով:
- Բաղադրիչներն իրար խառնել թավայի մեջ, ավելացնել արևածաղկի ձեթ, խառնել:
- Միջին կրակի վրա պետք է խառնելով շոգեխաշել այնքան ժամանակ, որ մթերքների ավելորդ խոնավությունը գոլորշիանա:
- Խոշոր անցքերով մսաղացով անցկացնել պատրաստված բաղադրիչները, հավի կրծքամիսը, սխտորը և մնացած սոխը:
- Համեմել աղով, պղպեղով և խառնել բաղադրիչները:
Եթե հնարավորություն ունեք, կարող եք ավելացնել մի քանի անտառային սունկ, օգտագործեք դրանք այս ֆարշը պատրաստելու համար: Ուտեստները դրա շնորհիվ շատ ավելի համեղ և անուշաբույր կստացվեն:
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի