Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար Պահածոներ

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար: Կիրակի առավոտյան շուկա գնալը մայրիկների ամենշաբաթյա ծեսն է: Ամռան առաջին կեսին նրանք դդմիկներ և լոլիկ են գնում, կեսին` անցնում սմբուկներին, և հիմա անցել են պղպեղին:

Ամեն տարի ամռանը մենք չարչարվում ենք պահածոյացման գործերով, որովհետև լավ ենք հիշում, թե ինչ գներ են սուպերմարկետներում ձմռանը:

Այս կերպ պատրաստված պղպեղները հարմար են աղցանի, խորտիկի և այլ ուտեստների համար:

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ Ջուր 2 լ

_Շաքար 1,5 ճաշի գդալ

_Աղ 1,5-2 ճաշի գդալ

_Սև պղպեղ 2-3 հատ

_Դափնու տերև 2-3 հատ

_Քացախ 50 մլ

_Բուլղարական պղպեղ 1 կգ

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

_Այս պահածոյի համար պետք է վերցնել սովորական դեղին պղպեղ: Դա շուկայում ամենաէժանն է: Առաջին քայլն այն է, որ բանջարեղենը պետք է լավ լվանալ հոսող ջրի տակ:

_Այնուհետև հեռացնել պղպեղի ցողուններն ու սերմերը: Մաքրած բանջարեղենը տեղափոխել խորը կաթսայի մեջ և ծածկել եռացող ջրով: 15 րոպե անց դրանք կփափկեն, պատրաստ կլինեն մշակման համար:

_Այդ ընթացքում կարող եք մանրէազերծել պահածոները ծանոթ ու հարմար եղանակով: Դրանից հետո լցրեք դրանք փափկած պղպեղով: Կարելի է ավելի շատ տեղավորել, եթե փոքր պղպեղները դնեք խոշորների մեջ:

_Այժմ պետք է պատրաստել մարինադ: Ջրին ավելացնել հատիկով պղպեղ, դափնու տերևներ, աղ և շաքար: Խառնուրդը եռացնել կաթսայի մեջ և եփել մի քանի րոպե:

_Լցնել մարինադը բանկաների մեջ: Ամենավերջում ավելացնել քացախը:

_Փակել բանկաները ստերիլ կափարիչներով, շրջեք դրանք գլխիվայր և փաթաթեք ծածկոցի մեջ:

Երբ բանկաները սառչեն, կարող եք շարել նկուղում կամ պահոցում:

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղ ձմռան համար

Այս բաղադրատոմսի համաձայն պահածոյացված պղպեղը ձմռանը կարելի է ոչ միայն հենց այդպես մատուցել որպես խորտիկ: Դրանով կարելի է պատրաստել գերազանց լցոնված պղպեղ:

Պահածոյացված բուլղարական պղպեղը ձմռան համար պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Կարմիր պղպեղ պատրաստելու հիանալի բաղադրատոմս առանց էսենցիայի / կարմիր բիբար

Խնդրում ենք Գնահատեք