Պանրով Երշիկ. Համեղ նախուտեստ
Մի քանի տարի առաջ ամուսինս և ես որոշեցինք ամբողջովին հրաժարվել խանութի երշիկներից և նրբերշիկներից: Այս ապրանքների արտադրության և վնասակար հավելումների վերաբերյալ վերջին բացահայտումները պարզապես ապշեցրին մեզ. Մենք կտրուկ հրաժարվեցինք դրանք ուտելու մտքից:
Բայց, անկեղծ ասած, մարմինը ժամանակ առ ժամանակ նման մի բան էր պահանջում: Խոհարարական հին գրքերը թերթելիս ես պատահաբար գտա պանիրով տնական երշիկի մի շատ պարզ բաղադրատոմս: Ասել, որ այն կատարյալ է, նշանակում է ոչինչ չասել: Անպայման պատրաստեք և երբեք չեք զղջա այդ որոշման համար:
Պանրով Երշիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի փափկամիս 500 գ
- Խոզի միս 250 գ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 1 պճեղ
- Ժելատին 10 գ
- Մշկընկույզ 1 պտղունց
- Կարմիր պղպեղ 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պանրով Երշիկ. Պատրաստման եղանակը
- Հավի փափկամիսը կտրել մասերի և օգտագործելով բլենդեր` աղալ այն: Խոզի միսը մանր կտրատել:
- Մանրացնել սոխը, սխտորը և խառնել մսի հետ: Աղացած մսին ավելացնել խորանարդաձև կտրատած պանիր, համեմունքներ և ժելատին: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Պանրի հետ խառնված երշիկի զանգվածը մասերով դնել սննդային թաղանթի վրա և այնքան ամուր փաթաթել, որ ներսում օդ չմնա:
- Ձևավորել երշիկը և ամուր կապել եզրերը: Երշիկը դնել կրկնակի կաթսայի կամ եռացող ջրի մեջ և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
- Գործընթացը տևում է մոտ մեկ ժամ: Եփած երշիկները հանել եռացող ջրից և դնել սառը ջրի մեջ, ապա դնել սառնարանում 2 ժամով:
- Մատուցելուց առաջ թաղանթը հանել դրանց վրայից և կտրել ձեզ հարմար եղանակով:
Տնական պանրով երշիկով կարելի է պատրաստել բուտերբրոդներ, ինչպես նաև ավելացնել աղցանների և ջեռեփուկների պատրաստման ժամանակ:
Այն դուր կգա ընտանիքի բոլոր անդամներին և կդառնա ձեր սեղանի մշտական հյուրը: Պատրաստեք հաճույքով և անպայման կիսվեք ձեր ընկերների հետ այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերով:
Պանրով երշիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ հավի կրծքամսով