Պասատա սոուս. Սա իտալական խոհանոցի «հիմքն է»

Պասատա սոուս Պահածոներ

Պասատա սոուս. Սա իտալական խոհանոցի «հիմքն է»

Տրորված և եփված լոլիկով այս սոուսի հիման վրա հետագայում պատրաստում են մակարոնեղենի, պիցցայի, լազանյայի բազմազան սոուսներ:

Այս բաղադրատոմսը պատրաստվում է ձմեռային տարբերակով, օգտագործելով չոր ռեհան և ջերմոցային լոլիկ, ամռանը այս սոուսը շատ ավելի պայծառ տեսք կունենա:

Բայց նույնիսկ այս տեսքով այն ի վիճակի է ավելի համեղացնել ձեր ուտեստները, խոհանոցը, դարձնել այն ավելի հետաքրքիր և բազմազան:

Պասատա սոուս

Պասատա սոուս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Լոլիկ — 1 կիլոգրամ
  • Ձիթապտղի յուղ — 125 միլիլիտր
  • Կծու պղպեղ — 1 հատ (ըստ ցանկության)
  • Նեխուրի ցողուն — 1 հատ
  • Գազար — 50 գրամ
  • Սոխ — 50 գրամ
  • Ռեհանը — 10 գրամ
  • Սխտոր — 2 մեխակ
  • Աղ — 1 թեյի գդալ
  • Շաքար — 1 թեյի գդալ

Պասատա սոուս

Պասատա սոուս

Պասատա սոուս. Ինչպես պատրաստել

  1. Պատրաստել բանջարեղենը, համեմունքներ և ձիթապտղի յուղ: Լոլիկի վրա խաչաձև կտրվածք անել, 2 րոպե դնել եռացրած ջրի մեջ, այնուհետև լցնել քամոցի վրա և ողողել սառը ջրով:
  2. Նման հակադիր ջերմային ազդեցությունից հետո լոլիկից կեղևը հեշտությամբ կլպվի: Կլպած լոլիկները կտրել փոքր կտորներով:
  3. Ձիթապտղի յուղ լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը և թեթևակի տապակել:
  4. Կտորներով լոլիկը դնել կաթսայի մեջ և եփել 20-25 րոպե: Կծու համի սիրահարների համար կարող եք ավելացնել կծու պղպեղ, բայց դա պարտադիր բաղադրիչ չէ: Մանր կտրատած կծու պղպեղը լցնել սոուսով կաթսայի մեջ:
  5. Եփել կծու պղպեղով ևս 10 րոպե, այնուհետև լոլիկի զանգվածը տրորել մաղով: Սոուսը համեմել ռեհանով, նախընտրելի է թարմ, բայց եթե թարմ ռեհան չկա, ապա չոր ռեհանը հեշտությամբ կփոխարինի:
  6. Ըստ ճաշակի ավելացնել աղը, համը հավասարակշռելու համար լցնել 1-1,5 թեյի գդալ շաքարավազ, եփել սոուսը մինչև թանձրանա ևս 10 րոպե:

Պասատա սոուս

Պասատա սոուսը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ սոուս մսի համար

Խնդրում ենք Գնահատեք