Պասատա սոուս. Սա իտալական խոհանոցի «հիմքն է»
Տրորված և եփված լոլիկով այս սոուսի հիման վրա հետագայում պատրաստում են մակարոնեղենի, պիցցայի, լազանյայի բազմազան սոուսներ:
Այս բաղադրատոմսը պատրաստվում է ձմեռային տարբերակով, օգտագործելով չոր ռեհան և ջերմոցային լոլիկ, ամռանը այս սոուսը շատ ավելի պայծառ տեսք կունենա:
Բայց նույնիսկ այս տեսքով այն ի վիճակի է ավելի համեղացնել ձեր ուտեստները, խոհանոցը, դարձնել այն ավելի հետաքրքիր և բազմազան:
Պասատա սոուս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լոլիկ — 1 կիլոգրամ
- Ձիթապտղի յուղ — 125 միլիլիտր
- Կծու պղպեղ — 1 հատ (ըստ ցանկության)
- Նեխուրի ցողուն — 1 հատ
- Գազար — 50 գրամ
- Սոխ — 50 գրամ
- Ռեհանը — 10 գրամ
- Սխտոր — 2 մեխակ
- Աղ — 1 թեյի գդալ
- Շաքար — 1 թեյի գդալ
Պասատա սոուս. Ինչպես պատրաստել
- Պատրաստել բանջարեղենը, համեմունքներ և ձիթապտղի յուղ: Լոլիկի վրա խաչաձև կտրվածք անել, 2 րոպե դնել եռացրած ջրի մեջ, այնուհետև լցնել քամոցի վրա և ողողել սառը ջրով:
- Նման հակադիր ջերմային ազդեցությունից հետո լոլիկից կեղևը հեշտությամբ կլպվի: Կլպած լոլիկները կտրել փոքր կտորներով:
- Ձիթապտղի յուղ լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը և թեթևակի տապակել:
- Կտորներով լոլիկը դնել կաթսայի մեջ և եփել 20-25 րոպե: Կծու համի սիրահարների համար կարող եք ավելացնել կծու պղպեղ, բայց դա պարտադիր բաղադրիչ չէ: Մանր կտրատած կծու պղպեղը լցնել սոուսով կաթսայի մեջ:
- Եփել կծու պղպեղով ևս 10 րոպե, այնուհետև լոլիկի զանգվածը տրորել մաղով: Սոուսը համեմել ռեհանով, նախընտրելի է թարմ, բայց եթե թարմ ռեհան չկա, ապա չոր ռեհանը հեշտությամբ կփոխարինի:
- Ըստ ճաշակի ավելացնել աղը, համը հավասարակշռելու համար լցնել 1-1,5 թեյի գդալ շաքարավազ, եփել սոուսը մինչև թանձրանա ևս 10 րոպե:
Պասատա սոուսը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ սոուս մսի համար