Պարզ բուլկիներ խմորիչով խմորից. Դասական թխվածք
Նախաճաշի համար թարմ խմորեղենի բույրն արդեն տարածվում է տան միջով: Տնեցիները պարբերաբար մտնում են խոհանոց նույն հարցով՝ պատրա՞ստ են նրանց սիրած պարզ խմորիչով խմորի բուլկիները:
Ես երկար ժամանակ է, որ պատրատում եմ այս բուլկիները: Ես այս խմորով հաճախ եմ թխում, կամ օգտագործում եմ այլ թխվածքների համար: Խմորը միշտ լավ է ստացվում և դրա հետ շատ հեշտ է աշխատել: Բուլկիներին էլ ավելի համեղ համ ու բույր հաղորդելու համար ես դրանց վրա առատորեն քսում եմ յոգուրտի սոուս:
Խմորիչով խմորից պատրաստված պարզ բուլկիները ստացվում են կարմրավուն և փափուկ, պարզապես հաճույք քաղցրասերի աչքերի համար: Հյուրերը միշտ հարցնում են, թե ինչու են այդքան յուղոտ, ինչն է այդքան համեղ: Ուրախ եմ այս փորձված բաղադրատոմսը կիսել տնական բուլկիների սիրահարների հետ:
Պարզ բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաթ 1,5 բաժակ
- Ջուր 1 բաժակ
- Խմորիչ 11 գ
- Շաքար 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 12 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 7 բաժակ
- Յոգուրտ 1 բաժակ
- Ձու 2 հատ
Պարզ բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել տաք կաթն ու ջուրը: Այս խառնուրդում լուծեք խմորիչն ու շաքարավազը:
- Ավելացնել աղ և 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուր՝ խմոր հունցել: Ծածկել այն սրբիչով և թող տաք տեղում մնա մոտ 1 ժամ:
- Երբ խմորը բարձրանա, հունցել այն և ամանից տեղափոխել ալյուր ցանած տախտակի վրա: Խմորը բաժանել 4 մասի:
- Զգուշորեն ձգել յուրաքանչյուր կտորը երկարությամբ և կտրել մասերի:
- Ջեռոցի տապակը յուղել և ծածկել յուղաթղթով:
- Խմորի կտորները տեղափոխել դրա վրա:
- Չորս մատով սեղմել խմորը և փոսիկներ անել: Թող խմորը հանգստանա էլի 30 րոպե:
- Խառնել յոգուրտը, 8 ճաշի գդալ բուսական յուղ և ձու: Սոուսն առատորեն տարածել բուլկիների վրա:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Թեյի համար ավելի լավ բան չես մտածի: Այնուամենայնիվ, դրանց մեջ գործնականում շաքար չկա, այնպես որ և ապուրի, և երկրորդ կերակուրի հետ հարմար են լինելու: Խանութից գնված հացը փոխարինելու հիանալի տարբերակ:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Արագ բիսկվիթ