Պելմենների խմոր պտրաստելու բազմաթիվ եղանակներ կան: Այս դեպքում մենք առաջարկում ենք ավելացնել քացախ։ Սա մի հնարք, որի մասին շատերը չգիտեն:
Պելմենները համարվում են շատ պրակտիկ և տարածված ուտեստ, ցանկացած խոհարար կամ տանտիրուհի կարող է այս ուտեստը պատրաստել անսովոր համեղ և հագեցնող:
Պելմենի մեջ կարևոր դեր է խաղում ոչ միայն միսը, այլև խմորը։ Եթե այն շատ կոշտ է կամ սկսում է շուտ եփվել եռման ջրի մեջ, պելմենիները կկորցնեն իրենց պատշաճ համը։
Այնպես որ, եկեք մի փոքր հնարքի դիմենք այս ուտեստը պատրաստելու մեջ։
Պելմենների խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ հավի ձու — 1 հատ
_ քացախ 9% — 1 ճաշի գդալ
_ ալյուր — 450 գ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ — 1,5 ճաշի գդալ
_ ջուր — 250 մլ
Պելմենների խմոր. Պատրաստման եղանակը
_Նախ պետք է ջուրը տաքացնել 50-60 աստիճան ջերմաստիճանի։
_ Հավի մեկ ձուն կոտրել խորը տարայի մեջ։ Ավելացնել քացախը, արևածաղկի յուղը, ստացված խառնուրդին մի քիչ աղ անել։
_ Խառնել բաղադրիչները մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Ձվի զանգվածի մեջ լցնել տաք ջուր։
_ Աստիճանաբար մաղել ալյուրը խառնուրդի մեջ, խմոր հունցել, ընդհանուր գնդիկ ձևավորել։
_ Խմորի գունդը փաթեթավորել տոպրակի կամ թաղանթի մեջ, կես ժամով դնել սառը տեղում։
_ Այսպիսով, ստացվում է պելմենի պատրաստման իդեալական խմոր, որը չի կպչում ձեռքերին, հեշտ գրտնակվում է:
Բաղադրատոմսի հիմնական առավելությունն այն է, որ խմորը չի ստանում քացախի բնորոշ համը և ուտեստը շատ լավ է ստացվում։
Այժմ մնում է պատրաստել մսով միջուկը և ձևավորել պելմենները:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի հեշտ տարբերակով