Պելմենների խմոր. Յուրահատուկ բաղադրիչով այն ստացվում է շատ համեղ, չքանդվող ու փափուկ

Պելմենների խմոր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Պելմենների խմոր պտրաստելու բազմաթիվ եղանակներ կան: Այս դեպքում մենք առաջարկում ենք ավելացնել քացախ։ Սա մի հնարք, որի մասին շատերը չգիտեն:

Պելմենները համարվում են շատ պրակտիկ և տարածված ուտեստ, ցանկացած խոհարար կամ տանտիրուհի կարող է այս ուտեստը պատրաստել անսովոր համեղ և հագեցնող:

Պելմենի մեջ կարևոր դեր է խաղում ոչ միայն միսը, այլև խմորը։ Եթե ​​այն շատ կոշտ է կամ սկսում է շուտ եփվել եռման ջրի մեջ, պելմենիները կկորցնեն իրենց պատշաճ համը։

Այնպես որ, եկեք մի փոքր հնարքի դիմենք այս ուտեստը պատրաստելու մեջ։

Պելմենների խմոր

Պելմենների խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ հավի ձու — 1 հատ

_ քացախ 9% — 1 ճաշի գդալ

_ ալյուր — 450 գ

_ աղ — 0,5 թեյի գդալ

_ բուսական յուղ — 1,5 ճաշի գդալ

_ ջուր — 250 մլ

Պելմենների խմոր

Պելմենների խմոր. Պատրաստման եղանակը

_Նախ պետք է ջուրը տաքացնել 50-60 աստիճան ջերմաստիճանի։

_ Հավի մեկ ձուն կոտրել խորը տարայի մեջ։ Ավելացնել քացախը, արևածաղկի յուղը, ստացված խառնուրդին մի քիչ աղ անել։

_ Խառնել բաղադրիչները մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Ձվի զանգվածի մեջ լցնել տաք ջուր։

_ Աստիճանաբար մաղել ալյուրը խառնուրդի մեջ, խմոր հունցել, ընդհանուր գնդիկ ձևավորել։

_ Խմորի գունդը փաթեթավորել տոպրակի կամ թաղանթի մեջ, կես ժամով դնել սառը տեղում։

_ Այսպիսով, ստացվում է պելմենի պատրաստման իդեալական խմոր, որը չի կպչում ձեռքերին, հեշտ գրտնակվում է:

Պելմենների խմոր

Բաղադրատոմսի հիմնական առավելությունն այն է, որ խմորը չի ստանում քացախի բնորոշ համը և ուտեստը շատ լավ է ստացվում։

Այժմ մնում է պատրաստել մսով միջուկը և ձևավորել պելմենները:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ պելմենի հեշտ տարբերակով

Խնդրում ենք Գնահատեք