Պղպեղի մարինադ իտալական եղանակով. Դուք կսիրահարվեք մարինադին առաջին իսկ փորձից, ես դա երաշխավորում եմ:
Այս բաղադրատոմսը հարևանուհիս է տվել ու նա պատմում էր, որ այդպես պատրաստում են Իտալիայում, այդ պատճառով էլ այն կոչվում է իտալական:
Բանջարեղենի համը քաղցր և թթու է` սխտորի և պղպեղի հյութի շնորհիվ: Մի փոքր բազմազանեցնելու համար բաղադրատոմսում օգտագործեք սամիթ, դափնու տերև, պղպեղի հատիկներ կամ համեմ: Սա կլրացնի ընդհանուր համը և կավելացնի փոքր քանակություն:
Իտալական ոճով մարինացված պղպեղը ցուրտ սեզոնի հիանալի նախուտեստ է: Գրեք բաղադրատոմսը:
Պղպեղի մարինադ իտալական եղանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բուլղարական պղպեղ 2 կգ
_Սխտոր 10 պճեղ
_Քացախ 200 մլ
_Շաքար 200 գ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 150 մլ
Պղպեղի մարինադ իտալական եղանակով. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ և մաքրել պղպեղը, բանջարեղենը լցնել եռացրած ջրի մեջ մոտ 3 րոպե:
_Տաք պղպեղն անմիջապես լցնել կաթսայի մեջ՝ սխտորի հետ միասին:
_Այդ ընթացքում պատրաստել մարինադը: Դա անելու համար խառնել քացախը, շաքարը, աղը և բուսական յուղը: Խառնուրդը եռացնել:
_Լցնել մարինադը պղպեղի վրա, ծածկել և վրան ծանրոց դնել, թողնել ճնշման տակ մեկ օր սենյակային ջերմաստիճանում:
_Քամել մարինադը առանձին ամանի մեջ և բանջարեղենը դասավորել բանկաների մեջ: Այժմ դրանց վրա լցնել մարինադ և ծածկել կափարիչներով:
_Կաթսայի մեջ սրբիչ փռել, վրան շարել բանկաները, լցնել ջուրը, հասցնել եռման և ստերիլացնել ևս 5 րոպե: Կափարիչներն ամուր փակել: Թող բանկաները սառչեն և դրեք դրանք մութ տեղում:
Այս քանակի բաղադրիչներից ստացվում է 3 հատ 720 մլ բանկա պահածո: Բայց խորհուրդ եմ տալիս ավելի շատ պատրաստել միանգամից, քանի որ 3 բանկաներն աներևակայելի արագ կվերջանան:
Ի դեպ, մարինադն ինձ շատ դուր եկավ: Հիմա, մի փոքր փոխելով բաղադրատոմսը, այն օգտագործում եմ այլ բանջարեղենի համար:
Պղպեղի մարինադն իտալական եղանակով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: