Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Յուրաքանչյուր տանտիկին պետք է պատրաստի այս պահածոն գոնե մեկ անգամ

պղպեղով և լոլիկով լեչո Պահածոներ

Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Յուրաքանչյուր տանտիկին պետք է պատրաստի այս պահածոն գոնե մեկ անգամ, իսկ հետո ուղղակի չի կարողանա առանց սրա պատկերացնել ձմեռը:

Այսօր դժվար է գտնել մեկին, ով չգիտի թե ինչ է լեչոն, ավելին, այս պահածոն ունի տարատեսակ տարբերակներ, որոնցից յուրաքանչյուրը իր յուրահատուկ համն ունի:

Ամեն աշուն տնային տնտեսուհիներից շատերն այս պահածոյից են պատրաստում որպեսզի ամբողջ ձմեռ վայելեն բուլղարական պղպեղի կախարդական համն ու բույրը: Տնական լեչոն լավ է համադրվում բրնձով, մակարոնեղենով և այլ ուտեստներով:

պղպեղով և լոլիկով լեչո

Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Բաղադրությունը.

  • Բուլղարական պղպեղ — 5 կգ
  • Լոլիկ — 4 կգ
  • Աղ — 2 ճաշի գդալ
  • Շաքար — 1 բաժակ
  • Բուսական յուղ — 1 բաժակ
  • Քացախ (9%) — 2 ճաշի գդալ

պղպեղով և լոլիկով լեչո

Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբի համար պետք է նախապատրաստել բանջարեղենը լեչոյի համար: Լավ լվանալ լոլիկը և կտրատել դրանք կտորներով:
  2. Պատրաստված լոլիկն աղալ մսաղացով կամ բլենդերով:
  3. Այժմ անցնել բուլղարական պղպեղին: Նախ, պետք է հեռացնել պոչը և սերմերը: Քանի որ այս տարբերակը դասական չէ, կարելի է պղպեղը կտրարտել խորանարդաձև, իսկական դասական բաղադրատոմսում պղպեղը կտրվում է երկարությամբ` 4-6 մասի: Մեր առաջարկած տարբերակով լեչոն շատ ավելի հարմար է ուտելիս:
  4. Հիմա, պատրաստման համար բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները մշակելուց հետո, լոլիկի զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ, շաքար, արևածաղկի ձեթ և դնել մարմանդ կրակի վրա: Հասցնել եռման և լցրեք բուլղարական պղպեղը:
  5. Թողնել, որ բանջարեղենի զանգվածը նորից եռման հասնի և շարունակել եփել 30 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով: Վերջում քացախը լցնել լեչոյի մեջ և խառնել: Եթե պահածոն չեք պատկերացնում առանց կանաչիների, ապա ըստ ցանկության, իհարկե կարող եք ավելացնել, որ լեչոն ավելի բուրավետ լինի:
  6. Պատրաստի լեչոն լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակել ստերիլիզացված կափարիչներով: Բանկաները շրջել գլխիվայր, փաթաթել ծածկոցով և թող ամբողջովին սառչի:
  7. Սառած բանկաները շարել պահելու համար սառը, մութ տեղում կամ նկուղում և սպասում ենք ձմռանը:

պղպեղով և լոլիկով լեչո

Պղպեղով և լոլիկով լեչոն պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարմիր պղպեղ

Խնդրում ենք Գնահատեք