Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ պանրով. Երբ հոգիդ բազմազանություն է ուզում:
Կարտոֆիլով ուտեստները տարածված են աշխարհի շատ խոհանոցներում: Հիմնականում կարտոֆիլը պատրաստվում է որպես կողմնակի ուտեստ տապակած, թխած, շոգեխաշած կամ պյուրե կարտոֆիլի տեսքով:
Այսօր ուզում ենք խոսել պանրով և սամիթով թխած կարտոֆիլի հիանալի բաղադրատոմսի մասին: Այս բաղադրատոմսով նախքան ճաշ պատրաստելը, պալարները թաթախվում են ալյուրի և աղի մեջ:
Մեծ հաճույք կպատճառեք բոլորին, երբ այս կարտոֆիլը մատուցեք, քանի որ այն շատ համեղ է և ուղղակի մատները հետը կուտեն: Մի ծուլացեք, հենց հիմա սկսեք պատրաստել և թխեք համեղ կարտոֆիլ:
Տապակած կարտոֆիլ պանրով. Բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ — 6 հատ
- Ալյուր — 2 ճաշի գդալ
- Աղ — 1 ճաշի գդալ
- Պանիր — 50 գր
- Կարագ — 50 գր
- Սամիթ — մի փունջ
- Մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ
Տապակած կարտոֆիլ պանրով. Պատրաստման եղանակը
- Այս բաղադրատոմսի համար կարտոֆիլի պալարները գերադասելի են միջին չափի: Քանի որ կարտոֆիլը եփելու ենք կեղևի հետ միասին, հարկ կլինի մանրակրկիտ լվանալ: Հարկ չկա չորացնել պալարները: Վերցնել պլաստիկ տոպրակ, դրա մեջ լցնում ալյուրը և աղը, լավ խառնել: Հետո խոնավ կարտոֆիլը տոպրակի մեջ լցնել և ամբողջը լավ թափահարում: Այս գործընթացում կարտոֆիլը հավասարաչափ ծածկվում է ալյուրի և աղի խառնուրդով:
- Այս վիճակում կարտոֆիլը դնել հրակայուն ամանի մեջ և նախապես տաքացված ջեռոցում դնում մոտ մեկ ժամ 180 աստիճանի տակ: Թխելու ժամանակը կախված է բացառապես պալարների չափից: Որքան մեծ են դրանք, այնքան երկար ժամանակ կպահանջվի եփելու համար:
- Մինչ կարտոֆիլը թխվում է ջեռոցում, դրա համար պատրաստելու ենք լցոն: Ամանի մեջ լցնել քերած պանիրը, փափկացրած կարագը, մայոնեզը և կտրատած սամիթը: Ըստ ցանկության, ավելացնել ճզմած սխտոր: Խառնել ամանի պարունակությունը: Կարտոֆիլի համար լցոնումը պատրաստ է:
- Թխելուց հետո մենք ջեռոցից հանել կարտոֆիլով ձևամանը և պալարների վրա անում խաչաձև կտրվածքներ: Թեթև բացելով կտրվածքը դրա մեջ լցնել պատրաստած լցոնը: Մնում է վերջին քայլը: Կարտոֆիլով ձևամանը կրկին դնել ջեռոցում՝ բառացիորեն 3-4 րոպեով: Այս ընթացքում պանիրը հալվում է, իսկ կարտոֆիլը հագենում է նուրբ համերով:
Տապակած կարտոֆիլը պանրով պատրաստ է: Մատուցեք որպես կողմնակի կամ ինքնուրույն ուտեստ: Այն լավ է համադրվում սնկով նախուտեստների հետ:
Բարի ախորժակ: