Ռեհանով պեստո սոուս. Հիանալի լրացում է բազմաթիվ ուտեստների համար: Այս սոուսը հարմար է ոչ միայն մակարոնեղենի, այլ նաև մսի և հատկապես ձկնամթերքի համար:
Վստահ եղեք, որ մատուցելով այս սոուսը ցանկացած ուտեստի հետ, դուք այն կդարձնեք եզակի, աննկարագրելի նրբահամ: Պարմեզանի նուրբ նոտաները, ռեհանի բույրը, գետնանուշի հետ համատեղ` բացառիկ համ են հաղորդում:
Содержание
Ռեհանով պեստո սոուս. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 150 գրամ թարմ ռեհան
- 100 գրամ գետնանուշ
- 2-3 պճեղ սխտոր
- 120 գրամ պարմեզան պանիր (կարող եք ավելացնել ցանկացած այլ, որը մատչելի է)
- 120 մլ բուսական յուղ (իդեալական է ձիթապտղի յուղ)
- աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի
Ռեհանով պեստո սոուս. Պատրաստման եղանակը, քայլ առ քայլ
- Տապակել գետնանուշը թավայի մեջ: Դա պետք է անպայման արվի, քանի որ այդպես ընկույզները կարող են լիովին տալ իրենց համն ու բույրը սոուսին:
- Քերել կոշտ պանիրը:
- Ռեհանը, սխտորը, պանիրը և տապակած ընկույզները բլենդերի մեջ հարել: Արդեն այդ պահից դուք կզգաք անուշ բույրը:
- Կարևոր է, որ մթերքները բլենդերի մեջ ավելացվեն մասերով, բաժիններով ավելացնել ռեհան, ընկույզներ և այլն, լցնել յուղի մի մասը և հարել բլենդերով: Հետո ավելացնել մնացած մասերը և այլն:
- Իդեալական տարբերակում սոուսն աղացվում է հավանգի մեջ: Այդպես այն ավելի համեղ է ստացվում, բայց ժամանակակից տնային տնտեսուհիները նախընտրում են բլենդեր օգտագործել:
- Այժմ կարող եք ավելացնել աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի: Եթե սոուսը չափազանց թանձր է, ավելացրեք մի փոքր ավելի շատ յուղ:
- Տնական պեստոյի սոուսը սառնարանում պահեք փակ կափարիչով տարայի մեջ:
Ռեհանով պեստո սոուսը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: