Առաջարկում ենք պատրաստել Ռուլետ երշիկ: Եթե այս համեղ ու հագեցնող ռուլետը մատուցեք ընտանիքի անդամներն ուղղակի կհիանան համից:
Պարզ մթերքներով համեղ ուտեստը կարելի է կրկնակի բաժին պատրաստել ու թողնել սառնարանում, այն շատ հարմար նախուտեստ է, երբ մի քիչ սով ես զգում, բայց դեռ ճաշի ժամը չի:
Ռուլետ երշիկ պատրաստելու համար մեզ պետք կլինի հավի լյարդ, գազար, կաղամբ:
Ռուլետ երշիկ. Անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները
— հավի լյարդ 400 — 450 գ
— ձու 1 հատ
— խաշած ձու 2 հատ
— սոխ 1 հատ
— կաղամբ 200 գ
— կանաչ սոխ և կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
— ալյուր 80 — 100 գ
— թթվասեր 100 մլ
— բուսական յուղ, աղ, պղպեղ և համեմունքներ
Ռուլետ երշիկ. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը և կաղամբը մանր կտրատել, քերել գազարը խոշոր քերիչով։
_ Տաքացնել բուսայուղը և տապակել սոխը մինչև կիսաեփ լինի, ավելացնել գազարը, եփել և լցնել կաղամբը, խառնել և տապակել 5 րոպե։ Աղ եւ պղպեղ անել:
_ Եփած ձվերը կտրատել խորանարդիկներով։
_ Հավի լյարդը խաշել աղ արած ջրի մեջ և կտրատել։
_ Ձվերը խառնում ենք թթվասերի, աղի հետ և մի փոքր հարել խառնիչով։
_ Ավելացնել ալյուր, խառնել մինչև հարթ լինի։
_ Լյարդը, կանաչ սոխը, կաղամբը խառնել գազարի ու սոխի հետ, ավելացնել եփած ձուն, խառնել և աղ ու պղպեղ անել ըստ ճաշակի:
_ Լցնել խմորի մեջ և լավ խառնել, մինչև հարթ լինի:
_ Սիլիկոնե կաղապարը յուղել բուսական յուղով և զանգվածը լցնել մեջը, մի փոքր սեղմել։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 35-40 րոպե։
Նման խորտիկ կարկանդակը կտրատել շերտերով, վրան ցանել կտրատած կանաչիներ և մատուցել սեղանին: Նախուտեստի հետ կարող եք մատուցել տարբեր սոուսներ, թթու վարունգ և այլն:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավով ռուլետ