Սալորի չիր. Շքեղ ու անսովոր նրբություն

Սալորի չիր Պահածոներ

Եթե ​​երբեք չեք փորձել Սալորի չիր, ապա անպայման պատրաստեք այս նախուտեստը։

Սալորի չիր պատրաստելու համար բավականաչափ հասուն սալոր է անհրաժեշտ։ Նրանք պետք է լինեն պինդ և չթուլացած: Հիմնական պայմանն այն է, որ կորիզները հեշտ դուրս գան: Եթե ​​կծու եք սիրում, ապա բուսական յուղին մի քիչ կծու կարմիր պղպեղ ավելացրեք։ Եթե ​​ցանկանում եք ավելի կարամելացված համ, սալորի վրա դարչին ցանեք:

Բաղադրիչների ներկայացված քանակի համար պետք է ստացվի 3 հատ կես լիտրանոց բանկա։ Կարող եք փակել 1 լիտրանոց, իսկ մնացածը թողնել փորձելու հենց հիմա:

Հավատացնում ենք, որ նման նախուտեստը ոչ մի կերպ չի զիջի դասական չորացրած լոլիկին։ Իր յուրահատուկ համի շնորհիվ սալորը հիանալի է տոնական սենդվիչների կամ կծու աղցանների համար:

Սալորի չիր
Սալորի չիր. Բաղադրիչներ

_Սալոր 5 կգ

_Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ

_Պապրիկա 3 թեյի գդալ

_Պրովանսի համեմունքներ 10 գ

_Սխտոր 12 պճեղ

_Ձիթապտղի յուղ 500 մլ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Խնկունի՝ ըստ ճաշակի

_Համեմի սերմ 2 պտղունց

Սալորի չիր Սալորի չիր
Սալորի չիր. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ սալորը, կտրել, հանեք կորիզները։

_Պտուղը դնել ջեռոցում կամ չորանոցում 70 աստիճան ջերմաստիճանում։

_Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել սխտորի բարակ պճեղներ՝ վրան համեմունքներով։

_Չորացնել մոտ 8-12 ժամ, այնպես, ինչպես չորացնում եք լոլիկը:

_Ավելի լավ է սկսել առավոտյան, որպեսզի երեկոյան ամեն ինչ պատրաստ լինի։

_Սալորի վրա լցնել շաքարավազ, ապխտած պապրիկա և ձեր սիրած համեմունքները: Աղը՝ ձեր հայեցողությամբ:

_Այնուհետև կիսով չափ կտրատած սխտորով սալորը լցնել բանկաների մեջ և մինչև վերջ լցնել տաք բուսայուղ։ Կարող եք օգտագործել և՛ արևածաղկի, և՛ ձիթապտղի ձեթ։

_Բանկաները փակել և պահել սառը տեղում։

Սալորի չիր

Տաք յուղով լցված սալորն ինքնաբերաբար պաստերիզացվում է։ Կափարիչները փակելուց հետո մի մոռացեք բանկաները մի քանի անգամ շուռ տալ, որպեսզի համեմունքները տարածվեն ամբողջ ծավալով։

Բառացիորեն մեկ շաբաթից սալորը կհագեցվի ցանկալի համով և բույրով։

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք