Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար. Համեղ թթու պահածոն պատրաստի նախուտեստ է ձմռան հյուրասիրությունների համար:
Այսօր ուզում ենք կիսվել ձմռան համար լոլիկ պահածոյացնելու մեկ այլ բաղադրատոմսով: Բաղադրատոմսի առավելությունն այն է, որ լոլիկը փակում ենք սալորով: Նրանք, ովքեր երբևէ համտեսել են թթու դրած սալորը, անպայման կասեն, որ այն շատ համեղ է:
Իսկ սալորով մարինացված լոլիկը պարզապես գագաթնակետն է: Լոլիկից պատրաստված նման թթուն ստացվում է, շատ համեղ է, թեթևակի աղիությամբ և հիանալի օգնում է առողջությանը ընկերների հետ երեկոյան հավաքներից հետո:
Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար. Բաղադրիչներ
- Լոլիկ (միջին չափի) — 1,5 կգ;
- Սալոր — 0,5 կգ;
- Դափնու տերև — 3 հատ;
- Մեխակ — 5 հատ;
- Սև պղպեղի ոլոռ — 7 հատ;
- Սխտոր — 4 պճեղ;
- Աղ — 2 ճաշի գդալ;
- Շաքարավազ — 4 ճաշի գդալ;
- Քացախ (9%) — 2 ճաշի գդալ
Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար. Պատրաստման եղանակը
- Մաքուր, ստերիլիզացված բանկաների մեջ պետք է շարել խնամքով լվացված լոլիկը, սալորը և ավելացնել համեմունքներ:
- Հիմա անել եռակի լրացումը: Եռացնել ջուրը, լցնել դրանով բանկաները լոլիկով, ծածկել ստերիլ կափարիչներով և պահել 5 րոպե: Այնուհետև ջուրը լցնել կաթսայի մեջ:
- Կրկնել ընթացակարգը: Կրկին եռացնել ջուրը, լցնում բանկաները դրանով, թողնել 5 րոպե և նորից լցնել կաթսայի մեջ:
- Երրորդ անգամ ջուրը եռացնել: Ավելացնել շաքարավազ և աղ, մանրակրկիտ խառնել: Արդյունքում ստացված լուծույթը լցնել լոլիկի ու սալորի վրա: Քացախը ավելացվում է ուղղակիորեն բանկաների մեջ:
- Կափարիչներով փակել բանկաները լոլիկով և շրջում գլխիվայր, մինչև ամբողջովին սառչի:
- Ձմռան համար պատրաստված Սալորով լոլիկի մարինադը հարմար է պահարանում կամ նկուղում պահելու համար:
Սալորով լոլիկի մարինադը ձմեռվա համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: