Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար. Համեղ թթու պահածոն պատրաստի նախուտեստ է ձմռան հյուրասիրությունների համար:

Այսօր ուզում ենք կիսվել ձմռան համար լոլիկ պահածոյացնելու մեկ այլ բաղադրատոմսով: Բաղադրատոմսի առավելությունն այն է, որ լոլիկը փակում ենք սալորով: Նրանք, ովքեր երբևէ համտեսել են թթու դրած սալորը, անպայման կասեն, որ այն շատ համեղ է:

Իսկ սալորով մարինացված լոլիկը պարզապես գագաթնակետն է: Լոլիկից պատրաստված նման թթուն ստացվում է, շատ համեղ է, թեթևակի աղիությամբ և հիանալի օգնում է առողջությանը ընկերների հետ երեկոյան հավաքներից հետո:

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար. Բաղադրիչներ

  • Լոլիկ (միջին չափի) — 1,5 կգ;
  • Սալոր — 0,5 կգ;
  • Դափնու տերև — 3 հատ;
  • Մեխակ — 5 հատ;
  • Սև պղպեղի ոլոռ — 7 հատ;
  • Սխտոր — 4 պճեղ;
  • Աղ — 2 ճաշի գդալ;
  • Շաքարավազ — 4 ճաշի գդալ;
  • Քացախ (9%) — 2 ճաշի գդալ

 

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքուր, ստերիլիզացված բանկաների մեջ պետք է շարել խնամքով լվացված լոլիկը, սալորը և ավելացնել համեմունքներ:
  2. Հիմա անել եռակի լրացումը: Եռացնել ջուրը, լցնել դրանով ​​բանկաները լոլիկով, ծածկել ստերիլ կափարիչներով և պահել 5 րոպե: Այնուհետև ջուրը լցնել կաթսայի մեջ:
  3. Կրկնել ընթացակարգը: Կրկին եռացնել ջուրը, լցնում բանկաները դրանով, թողնել 5 րոպե և նորից լցնել կաթսայի մեջ:
  4. Երրորդ անգամ ջուրը եռացնել: Ավելացնել շաքարավազ և աղ, մանրակրկիտ խառնել: Արդյունքում ստացված լուծույթը լցնել լոլիկի ու սալորի վրա: Քացախը ավելացվում է ուղղակիորեն բանկաների մեջ:
  5. Կափարիչներով փակել բանկաները լոլիկով և շրջում գլխիվայր, մինչև ամբողջովին սառչի:
  6. Ձմռան համար պատրաստված Սալորով լոլիկի մարինադը հարմար է պահարանում կամ նկուղում պահելու համար:

Սալորով լոլիկի մարինադ ձմեռվա համար

Սալորով լոլիկի մարինադը ձմեռվա համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք