Սալորով կարկանդակ. Նուրբ, համեղ, քնքշահամ, արագ պատրաստվող քաղցրավենիք:
Երբեք չեմ հոգնում ըստ իմ ընկերուհու բաղադրատոմսի սալորով կարկանդակ պատրաստելուց: Ընտանիքիս անդամները շատ են սիրում այս խմորեղենը, այնպես որ հաճախ են պատվիրում:
Տաք եղանակին մրգային կարկանդակները ավելի հարգի են, քանի որ կարող են առանց կրեմի, ոչ շատ քաղցր և չափազանց համեղ են:
Այնպես որ այս սեզոնին, բաղադրատոմսը օգտակար կլինի: Սալորով կարկանդակ պատրաստելը բավականին պարզ է: Վստահ եմ, որ դուք և ձեր սիրելիները հաստատ կսիրեք այս կարկանդակը:
Սալորով կարկանդակ. Բաղադրիչները
- Ալյուր — 200 գր
- Կարագ — 150 գր
- Ձու — 3 հատ
- Շաքարավազ — 150 գր
- Վանիլային շաքար
- Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
- Սալոր — 400 գր
Սալորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ և ավելացնել շաքար, մանրակրկիտ հարել ամանի պարունակությունը խառնիչով:
- Ավելացնել փափկացրած կարագի կտորները, ինչպես նաև փխրեցուցիչ և ալյուր:
- Հարիչով խառնել ամանի պարունակությունը, մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Կարկանդակի խմորը պատրաստ է:
- Լվանալ և կիսել սալորները մեջտեղից և հեռացնել դրանց կորիզները:
- Կարկանդակ թխելու համար վերցնել 24 սմ տրամագծով բացվող ձևաման, նախքան խմորը դրա մեջ լցնելը, այն ծածկել յուղաթղթով:
- Ձևամանը լցնել խմորով և դրա վրա շարել սալորների կեսերով: Պետք չէ դրանք խմորի մեջ խրել, քանի որ կարկանդակը թխելու գործընթացում իրենք իրենց կիջնեն ձևամանի հատակին:
- Կարկանդակը դնել ջեռոցում 35-40 րոպե և թխել 180 աստիճանի ջերմաստիճանում:
Սալորով կարկանդակը պատրաստ է, թողեք որ սառչի: Որպես զարդարանք, վրան շաղ տալ վանիլային շաքար և մատուցել սեղանին հյուրերի ուրախության համար:
Բարի ախորժակ: