Սերկևիլի ջեմ. Հիանալի միլիոն արժող բաղադրատոմս լավագույն տարբերակն է բուրավետ թեյի հետ մատուցելու համար

սերկևիլի ջեմ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Անուշահոտ սերկևիլի ջեմ պատրաստեք, այն ձեզ անպայման կուրախացնի ձեզ ձմռանը:

Դրա օգնությամբ դուք կկարողանաք անսովոր համեղ խմորեղեն պատրաստել՝ կարկանդակներին և կեքսներին ավելացնելով սերկևիլի ջեմ։ Բացի այդ, այս ջեմն  անհամեմատելի հավելում է բարակ նրբաբլիթների և ալադիների համար: Ձեր նախաճաշը հիանալի կլինի:

Ջեմը շատ թանձրացնելու համար օգտագործեք կեղևն ու միջուկը, քանի որ դրանք պարունակում են պեկտին, որն անհրաժեշտ է ցանկալի խտություն ստանալու համար։

սերկևիլի ջեմ

Սերկևիլի ջեմ. Բաղադրիչներ

_ Սերկևիլ 1,5 կգ

_ Շաքարավազ 400 գ

_ Կիտրոն 0,5 հատ

_ Ջուր 1լ

սերկևիլի ջեմ սերկևիլի ջեմ
Սերկևիլի ջեմ. Պատրաստման եղանակը

_ Սերկևիլը մանրակրկիտ լվանալ, մաքրել, հեռացնել միջուկը, մանր կտրատել։

_ Կեղևն ու միջուկը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել 1 լիտր մաքուր ջուր։ Եփել միջին ջերմության վրա 25 րոպե։

_ Հարել բլենդերով մինչև հարթ լինի: Ստացված զանգվածն անցկացնել մաղի միջով։

_ Այս զանգվածին ավելացնել մանրացված սերկևիլը։ Եփել միջին ջերմության վրա կես ժամ՝ երբեմն խառնելով։

_ Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը և ավելացնել կես կիտրոնի կեղևը, ամեն ինչ լավ խառնել։ Եփել ևս 20 րոպե՝ երբեմն խառնելով։

_ Հանեք կիտրոնի կեղևը։ Ստացված սերկևիլի զանգվածը հարել բլենդերով մինչև հարթ լինի։

_ Եվս 10 րոպե թողնել մարմանդ կրակի վրա։ Եփել՝ անընդհատ խառնելով։ Լցնել կես կիտրոնի հյութը։

_ Մանրակրկիտ խառնել և 2 րոպե հետո հանել վառարանից։

_ Տաք ջեմը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ՝ ամուր փակել դրանք կափարիչներով:

Բանկաները գլխիվայր շրջել, ծածկել դրանք սրբիչով և գիշերը թողեք սենյակային ջերմաստիճանում։

սերկևիլի ջեմ սերկևիլի ջեմ

Ամբողջովինական սառչելուց հետո վառ մուրաբայով բանկաները կարելի է տեղափոխել մութ տեղ, որտեղ ուղիղ արևի լույս չի թափանցում: Այս տարի պատրաստեք նման բուրավետ հյուրասիրություն, երեխաները, անկասկած, շնորհակալություն կհայտնեն ձեզ:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք