Գոնե մեկ անգամ փորձելով Սխտորով պղպեղ, դուք միանգամից կսիրահարվեք և կրկին ու կրկին կպատրաստեք այն:
Այս նախուտեստը կդառնա ձեր սեղանի հաճախակի հյուրը, կվայելեք դրա յուրահատուկ համն ու անհավանական բույրը:
Բուլղարական պղպեղի սիրահարների համար այս բաղադրատոմսը պարզապես գտածո է:
Սխտորով պղպեղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Բուլղարական պղպեղ 2 կգ
_Ջուր 1 լ
_Քացախ 9% 1 բաժակ
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 5 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղի 5 հատ
_Մանանեխի սերմեր
_Մաղադանոս 2 փնջիկ
_Սխտոր 3-4 պճեղ
Սխտորով պղպեղ. Ինչպես պատրաստել
_Նախ պատրաստել մարինադը, դրա համար ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել քացախը, ավելացնել շաքար, աղ և բուսական յուղ: Միացնել կրակը և թող մարինադը եռա:
_Այնուհետև պղպեղներով զբաղվել, պետք չէ դրանք մաքրել, ամբողջ երկարությամբ մի քանի տեղից ծակծկել պատառաքաղով, այնուհետև սխտորը կտրել կամայական կտորներով: Հենց որ մարինադը սկսի եռալ, դրա մեջ լցնել պղպեղները: Շոգեխաշել յուրաքանչյուր կողմում մի քանի րոպե:
_Հաջորդը, ստերիլիզացված բանկաները վերցնել, ներքևի մասում մի քանի հատիկ սև պղպեղ լցնել, մի գդալ մանանեխի սերմեր, ավելացնել մաղադանոսի մի քանի ցողուն և սխտորի մի քանի կտորներ:
_Հետո բանկաների մեջ դասավորել պղպեղը մինչև բանկայի կեսը, նորից ավելացնել մի քիչ մաղադանոս և սխտորի մի քանի կտոր, նորից շարել պղպեղները մինչև վերջ:
_Լցնել բանկաների մեջ տաք մարինադը մինչև պռունկը, ապա փակել կափարիչով: Այս քանակի ապրանքներից ստացվում է 3 հատ 1 լիտրանոց բանկա:
_Ստացվում է համեղ պղպեղ, քաղցր և թթու մարինադում: Նման պղպեղը կարելի է պահել նաև սենյակային ջերմաստիճանում:
Սխտորով պղպեղը պատրաստ էր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարմիր պղպեղ պատրաստելու հիանալի բաղադրատոմս