Սխտորով մարինացված այս անչափ հաճելի վարունգներն առավել համեղ են և զարմանալի խրթխրթան են ստացվում:
Խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել այս բաղադրատոմսով: Ափսոս, որ անհնար է բույրն ու համն այսպես փոխանցել, այլապես անմիջապես կցանկանայիք պատրաստել, բայց վստահեցնում ենք, արժե սա ունենալ պահոցում:
Սխտորով վարունգներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_4 կգ վարունգ
_1 բաժակ շաքար
_1 բաժակ քացախ 9%
_1 բաժակ բուսական յուղ
_1 ճաշի գդալ աղացած սեւ պղպեղ
_2 ճաշի գդալ աղ
_3 գլուխ սխտոր
Սխտորով վարունգներ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Շատ լավ կլինի եթե կարողանաք գոնե 5-7 ժամ սառը ջրի մեջ նախապես թրջած թողնել վարունգները:
_Այնուհետև վարունգներից կտրել պոչերն ու գլխիկները և բաժանել 4 մասի:
_Մաքրել և մանրացնել սխտորը ցանկացած եղանակով, որը հարմար ձեզ:
_Ամանի մեջ խառնել բուսական յուղը, աղը, շաքարը, պղպեղը և քացախը: Սա եփելու կարիք չկա:
_Վարունգը և սխտորը լցնել մարինադի վրա: Թողնել մնա գոնե 7 ժամ: Լավ կլինի թողնել ամբողջ գիշեր:
_Առավոտյան, լավ տրամադրությամբ, շարել վարունգները մաքուր բանկաների մեջ:
_Կաթսայի տակ փռել փափուկ կտոր, վրան շարել բանկաները, ջուր լցնել մինչև բանկաների ուսերը և 10 րոպե ստերիլիզացնել ջրի եռման պահից սկսած:
_Այնուհետև փակել բանկաները ստերիլիզացված կափարիչներով, թող սառչի և պահեք մառանում:
Նման եղանակով պատրաստված վարունգները որպես աղցան կարելի է մատուցել անմիջապես, առանց ստերիլիզացման:
Սխտորով վարունգները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: