Ժամանակն է մտածել, թե ինչ ենք ուտելու ձմռանը: Շատ օգտակար կլինի պատրաստել այս գերազանց խորտիկը պարզ բաղադրատոմսով: Ձմռանը սխտորով վարունգները ոչ միայն թթու վարունգ են, այլ խրթխրթան անուշահոտ նախուտեստ, որը կողջունվի ցանկացած խնջույքի ժամանակ:
Հիմնական բանը` դրանք ժամանակից շուտ չուտելն է, այնպես, որ որքան հնարավոր է շատ պատրաստեք այս հմայքը: Հավատացեք, հենց որ Սխտորով վարունգի բանկան բացվի, մի քանի րոպեից այն կդատարկվի: Բաղադրիչների տվյալ քանակից ստացվում է չորս հատ կես լիտրանոց բանկա:
Սխտորով վարունգ. Բաղադրիչները
_Վարունգ 1.5 կգ
_Սոխ 400 գ
_Սխտոր 200 գ
_Սամիթ 1 փունջ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Քացախ 3 ճաշի գդալ
_Շաքար 1,5 ճաշի գդալ
_Աղ 1 ճաշի գդալ.
_Աղացած սև պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
Սխտորով վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, մանրակրկիտ լվանալ վարունգները և կտրել պոչերը: Կտրատել վարունգները 3 մմ լայնությամբ շրջանակներով: Աղցանը հնարավորինս խրթխրթան դարձնելու համար ավելի լավ է նախորդ գիշերը վարունգները թողնել սառը ջրի մեջ, այնուհետև մանրակրկիտ լվանալ նախքան պահածոյացումը:
_Մաքրել և կտրատել սոխը կես օղակներով, իսկ սխտորը մանրացնել դանակով կամ բլենդերով:
_Դրանից հետո մանրակրկիտ լվանալ սամիթը և մաղադանոսը, շատ մանր կտրատել կանաչիները:
_Խառնել խորը ամանի մեջ վարունգը, կանաչիները, սոխը և սխտորը:
_Ավելացնել 1,5 ճաշի գդալ շաքարավազ և 1 ճաշի գդալ աղ: Խառնել ամեն ինչ և թողնել բանջարեղենը 30-40 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի դրանք հյութը դուրս տան:
_Այս ընթացքում 2-3 անգամ խառնել բանջարեղենը: Վարունգները ավելի շատ հյութ կտան:
_Այժմ ավելացրեք սև պղպեղ կամ պղպեղների խառնուրդ, ապա լցնել քացախը և մանրակրկիտ խառնել բանջարեղենը:
_Պատրաստված աղցանը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և դրա վրա լցնել վարունգի հյութը:
_Փակել բանկաները ստերիլիզացված պտուտակվող կափարիչներով, որոնք պետք է 15 րոպե եռացնել կաթսայի մեջ: Ամուր փակելուց հետո շրջել բանկաները գլխիվայր, ապա ծածկել տաք ծածկոցով, մինչև ամբողջովին սառչեն: Այնուհետև պահեք զով տեղում:
Ինչպես տեսնում եք, ավելի հեշտ բան չկա, քան ձմռան համար սխտորով վարունգ պատրաստելը:
Սխտորով վարունգը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու